Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Παρέμβαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Να παρέχεται η κοινωνική υπηρεσία του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" από κατάλληλο προσωπικό, εργαζόμενο με σταθερή σχέση εργασίας, να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες όλων όσοι τη χρειάζονται».
Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πετρούπολης (η δημοτική αρχή έχει εκλεγεί με το ΚΚΕ) καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με ΔΝΤ και ΕΕ, υλοποιώντας καθημερινά αντιλαϊκά μέτρα, βάζει ταφόπλακα ακόμα και σε ψήγματα κοινωνικής πρόνοιας όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού το καταργεί ουσιαστικά από 31-12-2011.
Οπως ενημερώνει, ο Δήμος Πετρούπολης εξυπηρετεί καθημερινά 140 άτομα, κυρίως γερόντους, ΑμΕΑ και ανθρώπους που ζουν μόνοι τους για να σημειώσει στη συνέχεια ότι:
«Είναι υποκρισία και εκφράζει κοινωνική αναλγησία ο ισχυρισμός ότι τέτοια φροντίδα θα δικαιούνται πλέον όσοι στην οικογένειά τους έχουν ...άνεργο, ο οποίος και θα αναλαμβάνει προσωπικά αυτήν την υπόθεση!!!
Η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, καταδικάζει χιλιάδες ανήμπορους που έχουν ανάγκη βοήθειας και πετάει στην ανεργία όσους εργάζονται στον τομέα αυτό», τονίζει και δηλώνει ότι η διοίκηση του δήμου μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης θα αγωνιστούν ενάντια στην αποδόμηση ακόμα και κάθε ίχνους κοινωνικής πρόνοιας, όπως είναι και η «Βοήθεια στο Σπίτι» και για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια.
«Γι' αυτούς που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, η φροντίδα των ανήμπορων και μοναχικών ηλικιωμένων είναι "βάρος". Για εμάς που αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που στοχεύει στον άνθρωπο και στην πλήρη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η υπόθεση αυτή είναι κοινωνική υποχρέωση και αναφαίρετο δικαίωμα».