Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικη Γιορτή της ΚΝΕ για παιδιά


ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία του Π.Α.ΜΕ. από εργαζόμενους, ανέργους, νεολαίους, γυναίκες, συνταξιούχους, μετανάστες, είναι ένα μεγάλο βήμα για την καλύτερη οργάνωση του λαού με στόχο την ανατροπη των αντιλαϊκών πολιτικών, την αλλαγή εξουσίας, για την Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία! Η Νέα Σμύρνη έδωσε βροντερό και μαζικό παρόν, την ίδια ώρα που δεκάδες καταστήματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. κι έκλεισαν τα μαγαζιά τους! Η συνέχεια στους χώρους εργασίας και στους δρόμους!










Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου 2011


Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σε κάθε πρωτοπόρο μαχητή του ΠΑΜΕ: Να δώσουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να σημειώσει απόλυτη επιτυχία η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. Σε κάθε εργοστάσιο, γιαπί, καράβι, γραφείο, χώρο εκπαίδευσης και κατοικίας, πρέπει να σημάνει συναγερμός. Τίποτα να μην δουλέψει. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, στην κεφαλαιοκρατία και στην ΕΕ, στα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και στην τρόικα.
Εχει μεγάλη πολιτική σημασία να γίνει η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου μια νέα αφετηρία αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό, ξεπουλάει τον πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους. Εχει μεγάλη σημασία να είναι πρωτοφανείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Εχει μεγάλη σημασία η εργατική - λαϊκή πάλη να δυσκολέψει σήμερα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, να της βάλει εμπόδια, να κερδίζουν οι εργαζόμενοι χρόνο, να συγκεντρώνουν περισσότερες δυνάμεις, για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική στην πορεία.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες. Τα ιδεολογήματα της συναίνεσης, της λεγόμενης εθνικής συνεννόησης και της ευθύνης όλων για την κρίση, πρέπει να συντριβούν. Το ίδιο και τα κηρύγματα που σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.
Πρέπει να απομονωθεί η εργατική αριστοκρατία, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που ανήκουν στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Εχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, υπονομεύουν τους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων, γιατί τα συμφέροντά τους βρίσκονται κοντά σε εκείνα των εργοδοτών.
Μονόδρομος για τους εργατοϋπαλλήλους είναι η δράση με το ΚΚΕ και η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Στην ταξική γραμμή, που απαντά στις ανάγκες του παρόντος, δίνοντας ταυτόχρονα προοπτική, μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενότητα της εργατικής τάξης, η συμμαχία της με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους.
Το Πολιτικό Γραφείο καλεί τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές να δουλέψουν με την αυτοθυσία που γνωρίζουν, να πρωτοστατήσουν για να πέσουν στο κενό οι απειλές των εργοδοτών, οι ελιγμοί εξαπάτησης, οι προβοκάτσιες, οι προσπάθειες εξαγοράς, τα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα που τα Μέσα τους Επικοινωνίας και η κυβέρνηση εκτοξεύουν σε όλους τους τόνους. Με υπομονή και αποφασιστικότητα, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με επιχειρήματα, να εμπνεύσουν αισιοδοξία, να αξιοποιήσουν χιλιάδες πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες στην οργάνωση της απεργίας, μέσα από τα σωματεία, τις απεργιακές επιτροπές, τη συγκρότηση οργάνων πάλης, όπου δεν υπάρχουν.
Η πολιτική του ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί. Αυτό είναι αντιληπτό σε χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμα και σε πολλούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Αυτή η πολιτική, μαζί με την οργάνωση και τη συσπείρωση νέων δυνάμεων, πρωταρχικά στο χώρο της νεολαίας, είναι το μεγάλο όπλο των κομμουνιστών, γιατί δείχνει στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική λύση σε όφελός του και αυτή είναι η λαϊκή εξουσία.
Η εργατική τάξη έχει περισσότερη δύναμη από τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό προσωπικό τους. Παντού να αντηχήσει το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Με αγωνιστική αισιοδοξία και επαγρύπνηση, εμπρός για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου.
ΑΘΗΝΑ 18/2/2011
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Π.Α.ΜΕ.: Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών και των εφημερίδων, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, τραπεζίτες έχουν στην κυριολεξία θάψει τη δράση του ΠΑΜΕ και προπαγανδίζουν τα συνεταιράκια τους, την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν την επαφή τους με την εργατική τάξη μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συζητήσεις, άνθρωπο τον άνθρωπο, στους τόπους δουλειάς. Να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό για να βάλουν στη μάχη περισσότερους εργαζόμενους. Να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι δημιουργώντας ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο νοσοκομείο
  • Να ανοίξουν συζήτηση με τους άλλους συναδέλφους τους για τη συμμετοχή τους στην απεργία.
  • Να αποφασίσουν συλλογικά ξεπερνώντας τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις απειλές της εργοδοσίας.
  • Να ξεπεράσουν απογοητεύσεις, δισταγμούς, εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
Η απεργία αυτή να γίνει αφορμή για να ανοίξει πιο ουσιαστικά η συζήτηση για την προοπτική, για τη διέξοδο, για την οικονομία που θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας, τις ανάγκες μας. Για το ότι η εργατική τάξη, η τάξη των καταπιεσμένων πρέπει να πάρει την εξουσία στα χέρια της.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, των πολιτικών της κυβέρνησης, της Ε.Ε., τους φτωχούς αγρότες στις 23 Φλεβάρη να βρεθούν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Οι αυτοαπασχολούμενοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να παρακινούν τους πελάτες τους να κατέβουν και αυτοί στην απεργία. Οι αγρότες να μην πάνε στα χωράφια. Με τη συμμετοχή τους και τα μηχανήματά τους να δείξουν τη δύναμή τους. Στις εργατικές γειτονιές να γίνουν συζητήσεις, σπίτι το σπίτι, οικογένεια την οικογένεια.
Στα καφενεία, στις πλατείες, στα ΚΑΠΗ, παντού. Μοναδικό θέμα συζήτησης να είναι η απεργία και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Στις 23 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα πάντα. Όλες οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες να πλημμυρίσουν, να ζωντανέψουν την πλατεία Ομόνοιας με το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί.
Να σμίξουν οι φωνές όλων των βασανισμένων από την αντιλαϊκή πολιτική. Με αισιοδοξία- θάρρος- αποφασιστικότητα- μαχητικότητα να γίνουμε δύναμη που θα σαρώσει τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23/2 ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεκάδες νεοσμυρνιώτες, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι στον Δήμο, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, γονείς, συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και συναντήθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης μας. Έδωσαν  το στίγμα της μάζωξης ξεδιπλώνοντας το πανώ του ΠΑΜΕ που καλούσε τις διοικήσεις των δήμων να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους.
Ο Αλέκος Περάκης, εκ μέρους της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. στην Αθήνα, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, κατήγγειλε τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές που με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση φορτώνει όλο και μεγαλύτερα βάρη στην πλάτη των εργαζομένων για να εξασφαλίσουν οι πολυεθνικές τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία. Με πρόθυμους συμμάχους τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και με τις πλάτες της Ν.Δ., του Λ.Α.ΟΣ. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, προσπαθούν να σπείρουν την απαισιοδοξία στον λαό κρύβοντάς του τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, της "Λαϊκής εξουσίας". 
Από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης", στηλιτεύθηκε η στάση της δημοτικής αρχής, που ενεργώντας ως εντολοδόχος της κυβέρνησης, εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική μέσω του "Καλλικράτη". Πρόσφατο παράδειγμα είναι το νέο νομικό πρόσωπο για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς, όπου εντάσσονται οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί! Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στους χώρους εργασίας για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας της 23 Φλεβάρη!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης, το Π.Α.ΜΕ., η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, το Μ.Α.Σ., η Ενωτική Κίνηση Γονέων, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών καλούν όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας σε μάζωξη, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 6μμ έξω από το Δημαρχείο Νέας Σμύρνης.
Προετοιμάζουμε την επιτυχία της απεργίας της 23ης Φλεβάρη, διατρανώνουμε τα δικαιώματά μας κόντρα στις αντιλαϊκές απαιτήσεις των πολυεθνικών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να εφαρμόσουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πάλεψε πρωτοπόρα για το δίκιο της τάξης του

Πλήθος συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων συμμετείχε χτες στην πολιτική τελετή

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, που «έφυγε» πρόωρα την Κυριακή στα 59 του χρόνια, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, είπε χτες το μεσημέρι πλήθος κόσμου, στην πολιτική κηδεία που έγινε στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. Στην τελετή παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Με τη σημαία του ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» να στολίζει τη σορό του και με τιμητική φρουρά από συντρόφους και συναγωνιστές, επισφραγίστηκε χτες η φυσική παρουσία στη ζωή και στο κίνημα ενός αγωνιστή που έζησε και έδρασε με αταλάντευτη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.
Ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο χωριό Τσιπιανά του Νομού Ηλείας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Καταγόταν από φτωχή λαϊκή οικογένεια και ήταν το έκτο από τα εφτά παιδιά της. Το 1959 βρέθηκε μαζί με την πολυμελή οικογένειά του στο Περιστέρι. Τελείωσε το Γυμνάσιο και στη συνέχεια το Μικρό Πολυτεχνείο στην Αθήνα.
Την περίοδο της χούντας ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση στη σχολή του. Εργάστηκε σε πολλές δουλειές ώστε να βοηθήσει και τη φτωχή οικογένειά του στο Περιστέρι. Το 1976, μετά τη φοίτησή του στη σχολή του ΟΤΕ, προσλήφθηκε στον Οργανισμό, όπου εργαζόταν μέχρι το θάνατό του, έχοντας αδιάλειπτη συνδικαλιστική και πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα από πολλές χρεώσεις και ήταν μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική και Συνδικαλιστική Δουλειά.

Προσφορά στο Κόμμα και στο κίνημα

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τον σύντροφο Λ. Παπακωνσταντόπουλο αποχαιρέτησε ο Δήμος Κουμπούρης. Μεταξύ άλλων, επισήμανε:
«Η πίστη του στις αρχές του ΚΚΕ, στα δίκαια της εργατικής τάξης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ήταν αξία και αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής που τον ανέδειξαν ως πρωτοπόρο κομμουνιστή. Ο σύντροφος Λευτέρης ποτέ δεν κιότεψε στις δυσκολίες της ταξικής πάλης, απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, τα δύσκολα χρόνια της διάσπασης του Κόμματος, των ανατροπών στη Σοβιετική Ενωση και τις σοσιαλιστικές χώρες. Την εποχή που οι οπορτουνιστές και κάθε λογής σύμμαχοί τους πίστεψαν ότι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να διαλύσουν το ΚΚΕ.
Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την αταλάντευτη αγωνιστική του στάση, την προσφορά στο Κόμμα, στο ταξικό και λαϊκό κίνημα, μέχρι το τέλος της ζωής του, που αποτελεί μια παρακαταθήκη και παράδειγμα για μίμηση. Το παράδειγμά σου όπως και χιλιάδων ακόμα πρωτοπόρων κομμουνιστών που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι και ανυποχώρητα από τη ζωή, θα μας συντροφεύουν στους καθημερινούς αγώνες μέχρι στη σημαία της εργατικής τάξης να γραφτεί η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
Στην πολιτική τελετή παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Αποχαιρετώντας εκ μέρους της τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, ο Θοδωρής Κούτρας επισήμανε μεταξύ άλλων την αγωνιστική στάση και τη συνέπεια που επέδειξε στη ζωή του και κατέληξε λέγοντας: «Ο Λευτέρης θα είναι κοντά μας και στα συλλαλητήρια και στις απεργίες τις επόμενες ημέρες, αλλά και σε όλες τις φάσεις της ταξικής πάλης που θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα γιατί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα εκείνα που και εκείνος ακούραστα και επίμονα μαζί μας πάλευε».

Συλλυπητήρια από την ΚΕ του ΚΚΕ

Για το θάνατο του συντρόφου Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή:
«"Εφυγε" σήμερα (σ.σ. Κυριακή) από τη ζωή το στέλεχος του ΚΚΕ Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος. Ο σύντροφος Λευτέρης ως την ύστατη στιγμή στάθηκε άξιο μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Ηταν μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική και Συνδικαλιστική Δουλειά και για σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Δράση του εδωσε βοήθεια και στο Λαό της Νέας Σμύρνης

Ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος για πολλά χρόνια κατοικούσε στη Νέα Σμύρνη, ενώ στις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και κύριος ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαικής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης. Όποτε χρειάστηκε ήταν πάντα παρών στο κάλεσμα και των μαζικών φορέων κι οργανώσεων της πόλης μας.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθώντας απαράδεκτες πρακτικές (ορισμός δ.σ. μεσημεριανές ώρες, μη εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στις επιτροπές κ.α.), η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αποκλείσει τους εργαζόμενους Δημοτικούς συμβούλους και τον εργαζόμενο λαό της Νέας Σμύρνης από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Αποδεικτικό της σημασίας που δίνει η πλειοψηφούσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζεται από στελέχη τη ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των συμβασιούχων εργαζομένων είναι το γεγονός ότι όταν ήταν να συζητηθεί το ψήφισμα της παράταξής μας, δεν είχαν μείνει πάνω από δέκα δημοτικοί της σύμβουλοι μέσα στην αίθουσα.
Επίσης, αποφεύγοντας τις πολιτικές της ευθύνες, καταψήφισε και το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων όπως επιθυμεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ' εντολήν του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα ψηφίσματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Το ψήφισμα - ευχολόγιο που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που στηρίζεται από ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στελέχη της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
"Το Δημοτικό συμβούλιο Νέας Σμύρνης, στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε τα εξής:
Εκφράζουμε την αταλάντευτη θέλησή μας να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς λειτουργίας του ιστορικού σχολείου της Εστίας Νέας Σμύρνης (8ο Γυμνάσιο – 7ο Λύκειο) και θα συμπαρασταθούμε στους αγώνες των καθηγητών – γονέων – μαθητών για την υλοποίηση αυτού του στόχου." (το κείμενο είναι από την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης)

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Δημοτική αρχή που είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, δεν θα μπορούσε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση ενάντια στον πολιτικό της "εργοδότη"! Το αυτό βέβαια ισχύει και για τις άλλες "καλλικρατικές" παρατάξεις που στήριξαν το παραπάνω κείμενο που θυμίζει το "στρίβειν δια του αρραβώνος"!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

    «Έφυγε» σήμερα από τη ζωή το στέλεχος του ΚΚΕ Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος. Ο σύντροφος Λευτέρης ως την ύστατη στιγμή στάθηκε άξιο μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Ήταν μέλος του τμήματος της ΚΕ για την εργατική και συνδικαλιστική δουλειά και για σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

    Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 15:30 στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

    ΑΘΗΝΑ 6/2/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΚΚΕ: Ο εμπαιγμός των λαών έχει όρια

Τελικά με ποια νομιμότητα τάσσεται ο πρωθυπουργός; Με αυτή της κυβέρνησης Μουμπάρακ, που βιαιοπραγεί κατά του αιγυπτιακού λαού και που το κόμμα του ανήκει στη Σοσιαλιστική Διεθνή; Με τη νομιμότητα του εξεγερμένου λαού της Αιγύπτου; Με τη νομιμότητα των απροκάλυπτων παρεμβάσεων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, για να καθορίσουν τις εξελίξεις; Ο εμπαιγμός των λαών έχει όρια. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ανάμεσά τους και η ελληνική, τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού...

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΣΚΑΪ ως εισαγγελέας

Τα αστικά ΜΜΕ εξελίσσονται και σε μοχλό ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης, διολισθαίνοντας στον πιο επικίνδυνο αντιδραστικό δρόμο της συμβολής τους στην καταστολή.
Η στοχοπροσηλωμένη προπαγάνδα για επιβολή του «κράτους του νόμου» που απαιτούν οι καπιταλιστές, προκειμένου να επιβάλουν μείωση μισθών - συντάξεων, να αφήνουν απλήρωτους εργάτες, να φοροδιαφεύγουν, να έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν όσους διεκδικούν το δίκιο τους, δηλαδή την παράνομη αντεργατική δράση τους και με την κρατική καταστολή, τώρα εκφράζεται και με συμμετοχή τους σ' αυτό το εγκληματικό αντιλαϊκό έργο.
Αυτό εκφράστηκε χτες με επιστολή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ προς το ΠΑΜΕ, που ζητούσε: «Γνωστοποιήστε μας αν μέλη σας απέκλεισαν το πρωί την είσοδο του Μετρό στο Σύνταγμα, εμποδίζοντας πολίτες να εισέλθουν σε αυτό αλλά και εργαζόμενους που ήθελαν να προσέλθουν στην εργασία τους»... Απαίτηση ενός σταθμού, που θυμίζει εισαγγελέα και ανακριτή, τα στελέχη του οποίου καθημερινά πρωτοστατούν στην προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ο ιδιοκτήτης του. Να τους γυρίσει την πλάτη ο λαός. Είναι εχθροί του, έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Τώρα όλοι «Ριζοσπάστη» και «902», τις μοναδικές φωνές του λαού.

Εφ. "Ριζοσπάστης", 02.02.2011

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

10 του Φλεβάρη, ημέρα ολοήμερης κινητοποίησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 του Φλεβάρη, ημέρα ολοήμερης κινητοποίησης 

10 Φλεβάρη,   όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων σε δράση, με περιοδείες συζητήσεις σε τόπους δουλειάς.  Για την επιτυχία της απεργίας, να συγκροτήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε κάθε τόπο δουλειάς. Τα κύρια ζητήματα πάλης: ΣΣΕ, ακρίβεια, φορολογία-ασφαλιστικό-Απολύσεων, Ανεργίας-Υγείας.
  • Στον Ιδιωτικό τομέα στις 10 Φλεβάρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις στου τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας διαλλείματα και άλλους τρόπους για να συζητήσουμε και να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.
  • Στο Δημόσιο: Να αξιοποιηθεί η στάση εργασίας που υπάρχει 11,30π.μ.- έως λήξη ωραρίου για συγκεντρώσεις, μαζώξεις σε κάθε χώρο, με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των επιτροπών αγώνα, ενημερώνοντας και καλώντας  όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα. Να αξιοποιηθούν οι συσκέψεις  και να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις παραστάσεις για ζητήματα που αφορούν το κάθε χώρο για ζητήματα υγείας, απολύσεων, συμβασιούχων και άλλα. 
  • Στους ΟΤΑ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ  που είναι 24ωρη απεργία για συμβασιούχους  και  από 11,30 π.μ. έως λήξη του ωραρίου οι μόνιμοι, να αναδείξουν το πρόβλημα των συμβασιούχων, κάνοντας μαζικές διαμαρτυρίες  στα Δημαρχεία το πρωί,  ιδιαίτερα σε όσα υπάρχουν κινητοποιήσεις, 
  • Οι συνταξιούχοι το πρωί οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία  να στηριχτεί από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς.  Το απόγευμα οι συνταξιούχοι  συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις που θα γίνουν ανά Δήμο.
  • Οι φοιτητές και οι σπουδαστές  συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους Δήμους.
Στις 10 Φλεβάρη 6,00 το απόγευμα με  ενιαίο τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης από τα Δημαρχεία των πόλεων,  θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα καφενεία, στις πλατείες, σε Σούπερ-Μάρκετ. Οι συγκεντρώσεις αυτές θα καταλήγουν σε πολυσύχναστους χώρους, αναδείχνοντας το πρόβλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, της ανεργίας, των απολύσεων, των αυξήσεων στα εισιτήρια, της ακρίβειας.
Τα συνδικάτα το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ οι Λαϊκές Επιτροπές θα  αναπτύξουν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τόπους δουλειάς και σε συνοικίες για οξυμμένα  λαϊκά προβλήματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία