Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ δε θέλουν αγώνες
Η υπονομευτική δράση των άλλων δυνάμεων επιβεβαιώνεται καθημερινά. Στη σύσκεψη αναφέρθηκε ενδεικτικά:
  • Στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και τον ΗΣΑΠ, οι ηγεσίες των σωματείων (ΑΠ) κωλυσιεργούν ακόμα και για την ίδια τη συνεδρίαση των ΔΣ.
  • Στο εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ έχει «εξαφανιστεί» ο πρόεδρος του σωματείου (ΔΑΚΕ).
  • Στο εργοστάσιο ΙΟΝ η πλειοψηφία της διοίκησης (ΔΑΚΕ) έχει πάρει απόφαση κατά της απεργίας.
  • Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία έχει ανακοινώσει την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία με δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα.
Αλλωστε, χτες, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΜΥΔΑΣ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία.

Πάση θυσία κόντρα στην απεργία!
Αποκαλυπτικά όσα έγιναν στο σωματείο τεχνιτών και χειριστών του ΟΛΠ
Μετά από τέσσερις ψηφοφορίες, εκφυλισμό και πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που κράτησαν 6 ολόκληρες ώρες οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ «κατάφεραν» να φέρουν τη γενική συνέλευση των τεχνιτών και χειριστών του ΟΛΠ «στα μέτρα τους» και να μη ληφθεί απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 17 Γενάρη!
Αρχικά, οι τρεις παρατάξεις αρνήθηκαν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να θέσουν την πρόταση στη γενική συνέλευση, που ξεκίνησε 1 το μεσημέρι, να ληφθεί απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Γενάρη. Κάτω από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων, η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και «πήρε» την πλειοψηφία της συνέλευσης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η παράταξη των «Ανεξάρτητων», που είναι ένα συνονθύλευμα από συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ, «ανακάλυψε» άρθρο στο καταστατικό ότι η ψηφοφορία είναι άκυρη, επειδή έπρεπε πρώτα η γενική συνέλευση να εγκρίνει αν θα τεθεί η πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε ψηφοφορία. Γίνεται δεύτερη ψηφοφορία, όπου η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης ψήφισε υπέρ να τεθεί η πρόταση για απεργία σε ψηφοφορία! Ετσι γίνεται τρίτη ψηφοφορία όπου η πλειοψηφία της συνέλευσης τίθεται και πάλι υπέρ της απεργίας. Ομως οι «φωστήρες» των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ «βρήκαν» ότι δεν «είχε γίνει σωστή καταμέτρηση». Τελικά στις 7 το βράδυ, και αφού πολλοί εργαζόμενοι είχαν «σκορπίσει» γίνεται η τέταρτη ψηφοφορία που έβγαλε το «επιθυμητό» για τους συμβιβασμένους αποτέλεσμα...
Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ καταγγέλλει όλα τα παραπάνω και τονίζει για τις εν λόγω παρατάξεις: «Αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο είναι επικίνδυνοι και εχθρικοί για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά αποτελούν και στυλοβάτες της πολιτικής της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου», που επιτίθεται με αγριότητα σε όλους τους εργαζόμενους. Καλεί τους εργαζόμενους στα λιμάνια να δώσουν απάντηση «στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.
(από την εφ. "Ριζοσπάστης", 12.01.2012)

Κατάπτυστοι οι εργατοπατέρες
Από την πλευρά τους οι εργατοπατέρες στο ΕΚ Βόλου, στη συνεδρίαση της διοίκησης καταψήφισαν την πρόταση για κήρυξη απεργίας στις 12 Γενάρη. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δήλωσαν κατηγορητικά «όχι», εκφράστηκαν ανοιχτά σαν άνθρωποι του Μάνεση που βάζουν πλάτη για να περάσουν τα σχέδια του καπιταλιστή. Κατάπτυστη είναι η θέση που διατύπωσε συνδικαλιστής του ΣΥΝ ότι «οι απεργίες είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα....»!!!
Για «μνημείο εργατοπατερισμού και απροκάλυπτης στήριξης της εργοδοσίας, καθώς και της επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ενάντια στους εργάτες», τους καταγγέλλει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Είναι προφανές πως για την εργατική τάξη του Βόλου αυτός ο εσμός των εργατοπατέρων πρέπει να πληρωθεί με το νόμισμα που του αξίζει: Οι εργάτες πρέπει να τους γκρεμίσουν, να μην έχουν τόπο να σταθούν!
Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Βόλου έδειξε χτες και με άλλο τρόπο το αντεργατικό της πρόσωπο. Αποφάσισε αυθαίρετα την αντικατάσταση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γ. Ρούσσα (μέλους της διοίκησης του ΕΚΒ, προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας»), που προφανώς στεκόταν εμπόδιο στους εργατοπατέρες. Επικαλέστηκαν προσχηματικά τη συνταξιοδότηση του συνδικαλιστή.
Για την ΚΟΝΤΙ
Αποκαλυπτική της στάσης των εργατοπατέρων του ΕΚ Βόλου είναι η θέση τους απέναντι στους μεταλλεργάτες απολυμένους από την ΚΟΝΤΙ. Αφού μέχρι τώρα τους καλούσαν να τα έχουν καλά με τ' αφεντικό για να μην απολυθούν, τώρα που οι απολύσεις είναι γεγονός, επιμένουν να τους κρατούν μακριά από την υπόλοιπη εργατική τάξη. Υποκριτικά κήρυξαν χτες κινητοποίηση για την Τετάρτη, μια μέρα πριν από την απεργία του συνόλου των μεταλλεργατών.
Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σημειώνει ότι «η αναζήτηση "λύσεων", που θα καλοπιάνουν και θα δίνουν νέα προνόμια στο κεφάλαιο αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να είναι προς όφελος των εργαζόμενων. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τις απολύσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ να συμπαραταχθούν μαζί μας στο δρόμο του ταξικού αγώνα, να ξεχωρίσουν, έστω και σήμερα, τους φίλους απ' τους εχθρούς!»
Στο πλευρό του Μάνεση
Στο πλευρό του Μάνεση τάχθηκαν και τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής». Με ανακοίνωσή τους, επιτίθενται στο ΚΚΕ και απειλούν τους εργάτες πως αν δε συμβιβαστούν κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς φράγκο. Στη δισέλιδη ανακοίνωσή τους, όπου αναπαράγουν τα επιχειρήματα του Μάνεση όπως είχαν προβληθεί από το «ΒΗΜΑ» πριν από δύο βδομάδες, κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι οι εργάτες στο χαλυβουργείο Βόλου είναι οι μόνοι που δεν παίρνουν καν ανθυγιεινό, προσφορά κι αυτή των εργατοπατέρων στον βιομήχανο.
 (από την εφ. "Ριζοσπάστης", 10.01.2012)