Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Σήμαναν ξεσηκωμό ενάντια στα εκτρωματικά μέτρα!



Σε δεκάδες πόλεις της χώρας, οι εργάτες και οι εργάτριες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ συμμετέχοντας στα χτεσινά συλλαλητήρια που οργάνωσε, έριξαν το σύνθημα αγωνιστικής αφύπνισης και ανάτασης τους λαού, να μην αφήσει να περάσουν τα σχέδια του μαύρου μετώπου.
Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες εργάτες, άνεργοι, νεολαίοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι και στο συλλαλητήριο που έγινε στον Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα και στην πορεία που ακολούθησε μέσω των οδών Πατησίων, Σταδίου, μπροστά από τη Βουλή, Βασ. Αμαλίας και κατέληξε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.
Ηταν ένα συλλαλητήριο που στην κορυφή του είχε το μπλοκ των περήφανων απεργών χαλυβουργών και διακρίθηκε για τον παλμό του, βροντοφωνάζοντας από τη μια άκρη του στην άλλη «Εδώ, εδώ, αγώνα ταξικό - Γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», για να δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν θα δεχθούν να ζήσουν με ξεροκόμματα. Και ότι για να πάρουν ό,τι τους ανήκει θα πρέπει να κάνουν στην άκρη τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης.
 
Να εγκαταλείψουμε τα φερέφωνα του ΣΕΒ
 
 Ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έκανε την ομιλία στη συγκέντρωση της Αθήνας. Αναφέρθηκε στα μέτρα που πήραν και σε όσα προωθούν μιλώντας για τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχουν για τους εργαζόμενους. Στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες, εγκληματικές, όπως είπε, ευθύνες που έχουν οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. «Εγιναν, είπε, στην κυριολεξία τα φερέφωνα του ΣΕΒ μέσα στο εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα, πριν λίγες μέρες αποπροσανατόλιζαν την εργατική τάξη και το λαό με τη συμμετοχή τους στο σφαγείο του κοινωνικού διαλόγου» δίνοντας έτσι «χρόνο στην κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, παρόπλιζαν και αφόπλιζαν το εργατικό, λαϊκό κίνημα».Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, ότι ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπίζει η εργατική τάξη της χώρας τη ζωή της και το δίκιο της «είναι να πάρει οριστικά διαζύγιο από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Να τους γυρίσει την πλάτη, να τους απαξιώσει, να τους εγκαταλείψει». Και πιο κάτω σημείωσε πως «ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τίποτα δεν θα μπορούσαν να κάνουν με τη ίδια ευκολία εάν δεν είχαν σε βασικά ζητήματα τη στήριξη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, αν δεν έπαιρναν από αυτές τις δυνάμεις το αριστερό άλλοθι στις επιλογές τους. (...) Οι δυνάμεις αυτές έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση του εργατικού κινήματος και την εξέλιξη της ταξικής πάλης. Είναι μέρος του προβλήματος. Μόνη εγγύηση, μόνη ελπίδα η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει!».
Στη συνέχεια ανέδειξε την κρισιμότητα των ημερών λέγοντας: «Πολλά θα κριθούν και τις επόμενες μέρες και κυρίως θα κριθούν από τι θα κάνει ο ίδιος ο λαός. Εχει μεγάλη δύναμη. Αρκεί να πάρει την απόφαση να δοκιμάσει τη δύναμή του, να βγει στην κόντρα. Να ξεπεράσει αναστολές, αστικά πολιτικά κόμματα και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να μη φοβηθεί. Αυτός να τους φοβίσει. Εχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οπως ρίξαμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα μπορούμε να ρίξουμε και την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου. Καλούμε το λαό να ξεσηκωθεί. Συμπόρευση με το ΠΑΜΕ. Να μην ψηφιστεί καμία δανειακή σύμβαση, κανένα μνημόνιο. Να τιμωρηθούν με τον πιο σκληρό τρόπο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ και όποιος υπογράψει το έγκλημα».
  • Απείχαν από τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και να συμβάλλουν στην αντίσταση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει και τα ελάχιστα δικαιώματα που είχαν μείνει. Με δήλωση που κατέθεσαν στο σώμα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ σημειώνουν: «Αυτή την ώρα η έμπρακτη καταδίκη της κυβέρνησης, της ΕΕ, της πολιτικής που ισοπεδώνει τη ζωή όλων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είναι επιτακτική».