Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα ξεσηκωμός για να πάει το μνημόνιο στα σκουπίδια

Συγκεντρώσεις και πορείες χτες στις εργατογειτονιές όλων των δήμων
Με μεγάλη λαϊκή ανταπόκριση η πορεία του ΚΚΕ στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Δυναμική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

 Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες, σε όλους τους Δήμους της Αττικής, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, σε κεντρικούς δρόμους, πολυσύχναστα σημεία που συγκεντρώνουν τη νεολαία, πραγματοποίησαν χτες βράδυ μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από τις Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Απ' άκρη σ' άκρη του Λεκανοπεδίου, απ' το Θριάσιο ως τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική, στο κέντρο της Αθήνας, στις Βόρειες, Νότιες και Δυτικές συνοικίες, οι κομμουνιστές κάλεσαν το λαό να αξιοποιήσει τα ρήγματα που με την πάλη του ανοίγει στο αστικό σύστημα, όπως φάνηκε και από τις διαρροές που είχαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.
Τους κάλεσαν να μην «τσιμπήσουν» στις αλλαγές που κυοφορούνται στο αστικό σύστημα, με την αξιοποίηση και εκείνων των στελεχών από τα δύο κόμματα που διαφώνησαν με το μνημόνιο κάτω από τη λαϊκή πίεση. Σήμαναν συναγερμό για οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, για ένταση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική τους, μέχρι την ανατροπή της, με αποδυνάμωση και ήττα των κομμάτων που την υπηρετούν.
Κατήγγειλαν ακόμα τις προχτεσινές προβοκάτσιες στο κέντρο της Αθήνας και συζήτησαν με τους λαϊκούς ανθρώπους για την ανάγκη να τσακίσει φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς που στοχοποιούν τα δικαιώματα και την πάλη του.

Μικροί-μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και στη Νέα Σμύρνη

 Στην Αθήνα, για σχεδόν δύο ώρες οι κομμουνιστές «όργωσαν» το κέντρο, μεταφέροντας το μήνυμα ότι μετά την ψήφιση του μνημονίου, ο αγώνας δε σταματάει, αλλά αντίθετα, με μεγαλύτερο πείσμα πρέπει να κλιμακωθεί. Από την Ομόνοια, από όπου ξεκίνησε η πορεία, στις γειτονιές του Κολωνού, σπίτι το σπίτι, μαγαζί το μαγαζί, άνθρωπο τον άνθρωπο, ανέδειξαν την ανάγκη τώρα ο αγώνας να γίνει πιο μαζικός. Στους τόπους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κλάδο, να ανάψει η φωτιά του αγώνα, για να μην εφαρμοστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, δείγμα της αυξανόμενης επιρροής του ΚΚΕ στο λαό. Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στη συζήτηση με τους κομμουνιστές, πήραν την ανακοίνωση του Κόμματος και το «Ριζοσπάστη», ενίσχυσαν από το υστέρημά τους οικονομικά το ΚΚΕ. Η πορεία ολοκληρώθηκε μέσω των οδών Λένορμαν, Καρόλου, Μάρνη, για να επιστρέψει ξανά στο ύψος της Ομόνοιας.
Στον Πειραιά
Στο πόδι σηκώθηκε χτες το απόγευμα και η πειραιώτικη περιφέρεια, από τις συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΚΚΕ σε όλους τους δήμους του Πειραιά, οι οποίες μετατράπηκαν σε πορείες στους κεντρικούς δρόμους. Χαρακτηριστικά ήταν τα στιγμιότυπα που εκτυλίχθηκαν στη Νίκαια, όπου μέλη του ΚΚΕ, μαζί με εργαζόμενους της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος, συγκρότησαν μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην οποία χαιρέτισε ο Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, Ν. Μαυροκέφαλος.
Ακολούθησε πορεία, μέχρι την Π. Ράλλη, όπου στο ύψος του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά ένα μεγάλο πλακάτ που ανέγραφε «Μνημόνιο, Ευρωπαϊκή Ενωση, τρόικα, κυβέρνηση μαύρου μετώπου».