Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι όλη η ιμπεριαλιστική ατζέντα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ Μ.Α.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. - ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

Το γεράκι θα μιλήσει και σε ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, την οποία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΜΑΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο επίσκεψης σε Ελλάδα και Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της λυκοσυμμαχίας το Μάη στο Σικάγο των ΗΠΑ. Στην ατζέντα των συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης θα βρεθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με τη λειτουργία της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, η υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος και άλλα ζητήματα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα, στις διμερείς συνομιλίες θα συζητηθούν η επιτάχυνση των τεχνικών ζητημάτων αναφορικά με την «αντιπυραυλική ασπίδα», η «ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η υλοποίηση της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ, με τη μείωση των στρατηγείων και την ενίσχυση μιας πιο συγκεντρωτικής δομής διοίκησης, όπως και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το Ιράν.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης Ράσμουσεν και με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (18/2/1952), πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ημερίδα με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: Παρόν και μέλλον», όπου θα μιλήσει ο γγ της λυκοσυμμαχίας. Στην ημερίδα, την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καλούνταν τις προηγούμενες μέρες να συμμετάσχουν και φοιτητές, στους οποίους στο τέλος θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης!
Ανακοίνωση του ΜΑΣ
Σχολιάζοντας την ημερίδα, όπου «ομιλητές, εκτός από τον αρχιφονιά γγ του ΝΑΤΟ, θα είναι και άλλα γνωστά ή άγνωστα στο λαό μας τρωκτικά (δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου κ.λπ.)», η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Σα να μην έφταναν όλα τα σεμινάρια που διοργανώνουν οι επιχειρήσεις μαζί με πρυτανείες, διοικήσεις και παρατάξεις του κεφαλαίου στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τώρα πιστοποιητικά θα μοιράζει και το ΝΑΤΟ μαζί με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αφού καλούν να παρακολουθήσουν και φοιτητές, στους οποίους, στο τέλος, η λυκοσυμμαχία θα δώσει και πιστοποιητικό παρακολούθησης! Νομίζουν πως οι φοιτητές θα πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάολο για ένα πιστοποιητικό!!!
Παρ' όλα αυτά, το γεγονός και μόνο ότι θεωρείται κίνητρο για την προσέλκυση φοιτητών η χορήγηση "πιστοποιητικού", σημαίνει ότι αναγορεύεται σε "προσόν" για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους η γνώση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και κυρίως η ενσωμάτωση σ' αυτή και η υπηρέτησή της. Αυτό, λοιπόν, εξυπηρετεί το αστικό πανεπιστήμιο και όποιοι θέλουν να το υπερασπιστούν. Την υποταγή, τη διαιώνιση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αλλωστε, δεν έχουν σταματήσει έρευνες από ιδρύματα που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Κανείς στο σεμινάριο των φονιάδων
Καταγγέλλουμε απερίφραστα και απαιτούμε να ακυρωθεί τώρα η ημερίδα των ιμπεριαλιστών, της χειραγώγησης των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν τους νέους κρέας για τα κανόνια τους και τους νέους επιστήμονες "νεκρά μυαλά" για τα δολοφονικά τους σχέδια, υπερασπιστές της βάρβαρης πολιτικής τους.
Δε μας λένε όμως. Θα διδάξουν στο σεμινάριό τους για την επέμβαση στην Κορέα; Για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Για την εισβολή σε Ιράκ και Αφγανιστάν; Θα πουν για το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού; Για την τρομοκρατική επιχείρηση "Κόκκινη Προβιά" που έγινε με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο; Για τις έξυπνες πράσινες και οικολογικές βόμβες που σκότωναν νεογέννητα; Για τα Ιμια και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο;
Κανείς στο σεμινάριο φονιάδων, ιμπεριαλιστών. Καλούμε τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, τα σωματεία και τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, όλους τους μαζικούς φορείς να πάρουν απόφαση καταδίκης. Να αυξήσουν την επαγρύπνηση και την ετοιμότητά τους. Εξω το ΝΑΤΟ από τα πανεπιστήμια. Αποδέσμευση της χώρας από τις λυκοσυμμαχίες και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Τώρα αγώνας για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του».