Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αδίστακτη προπαγάνδα για να εφαρμοστούν τα μέτρα

Προσπαθεί με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα να μετατρέψει το λαό συμμέτοχο στις αγωνίες και τα αδιέξοδα των αστών

 Στον εκβιασμό και την τρομοκράτηση του λαού επενδύει η κυβέρνηση και τα κόμματά της, προκειμένου να εφαρμοστούν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου που ψήφισαν. Μετά το ψευτοδίλημμα «υπερψήφιση του μνημονίου ή πτώχευση», χτες, μετά το προσωρινό μπλοκάρισμα των δανείων από τη λυκοσυμμαχία, στο φόντο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι θύτες του λαού επανήλθαν με νέες κινδυνολογίες.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ενώ αργά το βράδυ συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Καψής, με συνέντευξη στο «Ράδιο 9» ανέφερε: «Εμείς πρέπει να υλοποιήσουμε όποιες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει και να πετύχουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η λύση (...) εμείς πρέπει να προχωράμε, παίρνοντας υπόψη μας τους πραγματικούς συσχετισμούς των δυνάμεων και τις διαφορετικές σκοπιμότητες που υπάρχουν».
Σταθερός πρωταγωνιστής στην άθλια κινδυνολογία είναι ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, επιχείρησε να εμφανίσει τα αδιέξοδα της ΕΕ σαν διλήμματα του ελληνικού λαού. «Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού, πολλοί μας θέλουν έξω από την Ευρωζώνη και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα, αλλά είναι δύσκολο γιατί πολλοί παίζουν με τη φωτιά, μέσα κι έξω από τη χώρα, άλλοι με πυρσούς κι άλλοι με σπίρτα».
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμα ότι «η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της» και αναφερόμενος ειδικότερα στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις που έστειλαν χτες στις Βρυξέλλες οι Γ. Παπανδρέου και Αν. Σαμαράς σημείωσε: «Η Ελλάδα δεσμεύεται ότι η χώρα έχει συνέχεια και μετά τις εκλογές και γι' αυτό έχουν σημασία οι υπογραφές των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων».
Με δεδομένο ότι τα παζάρια για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, που θα συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ, προσπάθησε να οξύνει την τρομοκρατία και να κάνει το λαό συμμέτοχο στις αγωνίες των αστών. «Τα διλήμματα είναι τραγικά. Το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή», υποστήριξε ο Ευ. Βενιζέλος. Ακόμα πιο προκλητικός και ταυτόχρονα αποκαλυπτικός για τον τρόπο που τα αστικά κόμματα σχεδιάζουν να επιτεθούν στις λαϊκές συνειδήσεις ενόψει εκλογών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας με συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» υποστήριξε: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στο «Σκάι» ισχυρίστηκε ότι «εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στη δεκαετία του '50». Επικαλέστηκε μάλιστα επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να ισχυριστεί: «Πείσθηκα ότι αν δεν ψηφίζαμε το επόμενο βήμα θα ήταν χρεοκοπία». Η ίδια πρότεινε οι εκλογές να μετατεθούν για τον Ιούνιο, χαρακτήρισε «έγκλημα ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο μετά την ψήφιση των μέτρων» και πρότεινε να «γίνει ανασχηματισμός με έξι υπουργούς, στα βασικά υπουργεία που αφορούν τις διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους».

(εφ. "Ριζοσπάστης", 16/2/2012, σ.7)