Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Ολοι στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Να πλημμυρίσει την Κυριακή 4/3 στις 12 το μεσημέρι η πύλη του εργοστασίου από τη συμπαράσταση του εργατόκοσμου

Αποφασισμένοι, ενωμένοι και ακόμα πιο ατσαλωμένοι παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες της εργοδοσίας να τους διασπάσει και να σπάσει τον περήφανο αγώνα τους, οι απεργοί χαλυβουργοί, για 125 ημέρες σήμερα, συνεχίζουν κρατώντας ψηλά το κεφάλι και καλούν όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στη νέα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν αύριο Κυριακή 4 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι με το συγκρότημα «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» στην πύλη του εργοστασίου.
Μία ώρα πριν, στις 11 π.μ., θα γίνει και συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών των απεργών χαλυβουργών όπου θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις για τη στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών και συνέχιση των αγωνιστικών προσπαθειών για τη λύση των προβλημάτων των οικογενειών τους (δάνεια, δίδακτρα, λογαριασμοί κ.ά.).
Την ίδια στιγμή προετοιμάζουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους με το κάλεσμα που θα απευθύνουν για πανελλαδική σύσκεψη όλων των Σωματείων Μετάλλου ώστε να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα.
Στο μεταξύ χτες τα τσιράκια της εργοδοσίας εμφανίστηκαν στην πύλη του εργοστασίου με την «ουρά στα σκέλια» καθώς δέχτηκαν την κατακραυγή από πολλούς εργαζόμενους που δήλωναν ότι τους εξαπάτησαν. Οπως κατήγγειλαν, η υπογραφή που έβαλαν σε μια λίστα (ακόμη δεν έχει εμφανιστεί) χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να κατατεθεί εξώδικο ενάντια στο σωματείο. Από τα μεγάφωνα της πύλης του εργοστασίου ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, αφού κατήγγειλε το γεγονός, κάλεσε τους εργαζόμενους που δηλώνουν ότι έχουν παραπλανηθεί από τις Σειρήνες μιας χούφτας ανθρώπων της εργοδοσίας να συσπειρωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά με την πλειοψηφία των απεργών χαλυβουργών. «Θέλουμε όλους τους εργαζόμενους στο πλευρό μας. Δε χαρίζουμε κανέναν εργάτη στην εργοδοσία. Οπως όλοι μαζί ξεκινήσαμε αυτόν το ηρωικό αγώνα έτσι και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη», σημείωσε.
Δυναμώνει η αλληλεγγύη
 Και αυτός ο αγώνας δε σταματάει να δέχεται τη μεγάλη αλληλεγγύη και συμπαράσταση από παντού και είναι ενδεικτικό όπως ανακοινώθηκε χτες η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ της Νέας Υόρκης έστειλε στο ταμείο των απεργών 9.000 δολάρια, ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος κατέθεσε 1.000 ευρώ, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζάχαρης ανακοίνωσε ότι στέλνει 600 κιλά ζάχαρη για τις οικογένειες των χαλυβουργών.
(εφ. "Ριζοσπάστης", 03.03.2012, σ.13)