Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Την Κυριακή η συναυλία αλληλεγγύης

Στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του εργοστασίου. Επιμένει στην αδιαλλαξία της η εργοδοσία

Σταθερά στο πόστο του αγώνα μένουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, καθώς η απεργία τους έκλεισε ήδη πέντε ολόκληρους μήνες και συνεχίζεται με αδιαπραγμάτευτα αιτήματα: Την επαναπρόσληψη των 93 απολυμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Η ολόπλευρη στήριξη αυτού του παλικαρίσιου αγώνα που έχει σημασία για όλη την εργατική τάξη συνδέεται και με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, σωματείων, λαϊκών οικογενειών στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στην πύλη της «Χαλυβουργίας» την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια και τη συμμετοχή των: Μπάμπη Γκολέ, Μανώλη Δημητριανάκη, Γιώργου Ζορμπά, Κώστα Σταυρόπουλου και Γιώργου Σαρρή.
Η αλληλεγγύη στους απεργούς έχει τεράστια σημασία, καθώς η εργοδοσία επιμένει στην αδιαλλαξία της: Χτες, απαντώντας σε πρόσκληση του σωματείου για να γίνει διμερής συνάντηση την Παρασκευή, ζήτησε να αποσυρθούν πρώτα οι... καταγγελίες του σωματείου (σ.σ. εννοώντας την αποκάλυψη του χαρακτήρα της επίθεσης, του ρόλου του «λαγού» που έχει ο Μάνεσης στο χτύπημα μισθών και ΣΣΕ κλπ.) και σημειώνει ότι οι θέσεις της είναι γνωστές.
Τη Δευτέρα το σωματείο προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για το θέμα του λιμανιού, ενώ ζητά την ίδια ώρα και συνάντηση με τον υπουργό. Το σωματείο θα καταγγείλει ότι την ώρα που η κυβέρνηση ενέκρινε (στις 3 Φλεβάρη) άδεια στο Μάνεση να αποκτήσει το δικό του λιμάνι, η εργοδοσία συνέχιζε τις απολύσεις αναφέροντας μάλιστα πως το εργοστάσιο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους προσωπικό, 365 μέρες το χρόνο.
 
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη Δανία
 
 Σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πραγματοποιούνται από αγωνιστικούς φορείς στη Δανία που ξεκίνησαν χτες 28/3 και ολοκληρώνονται σήμερα 29 Μάρτη. Συγκεκριμένα:
Στο κέντρο της Κοπεγχάγης στην πλατεία NYTORV, σήμερα, 29 Μάρτη στις 3 μ.μ., ο Γιώργος Σιφωνιός θα χαιρετίσει τη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου, την ίδια ώρα που θα συναντιούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη βουλή. Επίσης σήμερα, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Υπαλλήλων, στην οδό Peter Ipsens Alle 27, οι Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Σιφωνιός θα μιλήσουν για τους αγώνες των χαλυβουργών και του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΚΚ Δανίας.