Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ: Απολύσεις εργαζομένων και διώξεις τυφλών μαθητών

o εγκληματικό έργο της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ.
«Μετά τις 7 απολύσεις εξειδικευμένων εργαζομένων και εκπαιδευτικών του κέντρου, χτες (σ.σ. Δευτέρα) ανακοινώθηκε μία ακόμη απόλυση εργαζόμενης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Στόχος της Διοίκησης είναι να απολύσει σε πρώτη φάση και τους 20 εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, αδιαφορώντας για την τύχη των τυφλών μαθητών που μένουν χωρίς δασκάλους την παραμονή μάλιστα των εξετάσεών τους. Είναι δε τόσο το μένος τους απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στη βάρβαρη αντι-αναπηρική και αντεργατική πολιτική τους, που φτάνουν στο σημείο -μετά τους εργαζόμενους, τους γονείς και τους αγωνιστές ενήλικες τυφλούς της ΣΕΑΑΝ- να σέρνουν στο αστυνομικό τμήμα ακόμη και τους τυφλούς μαθητές του κέντρου, επειδή αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση, την εργασία και τη ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, κανένας εκβιασμός, κανένας εκφοβισμός δεν είναι ικανός να σταματήσει το δίκαιο αγώνα μας, που θα συνεχίζεται μέχρι να εκπληρωθούν πλήρως οι στόχοι του, δηλώνουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν:
  • Διεύρυνση του ΚΕΑΤ ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των σημερινών μαθητών του, αλλά όλων των τυφλών παιδιών, που βρίσκονται αβοήθητα εκτός εκπαίδευσης και ειδικής φροντίδας.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους, ανάκληση όλων των απολύσεων και απορρόφησή τους στο ΚΕΑΤ με μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Ιδρυση ειδικού γυμνασίου - λυκείου για τυφλούς στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ.