Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αθλια αντιναυτεργατική ορχήστρα

Μια εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εφοπλιστών και συνολικά των καπιταλιστών που εχθρεύονται τους εργατικούς αγώνες, έστησε χτες ο ΣΚΑΪ με τον Ν. Ευαγγελάτο, σε μια προσπάθεια να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει την απεργία των ναυτεργατών. Στο στούντιο καλεσμένος εκ μέρους των ακτοπλόων εφοπλιστών ήταν ο πρόεδρός τους Α. Βεντούρης, ο οποίος επιτέθηκε με αθλιότητες σε βάρος του προέδρου της ΠΕΜΕΝ, Σ. Τσιμπόγλου. Μέχρι και τις γελοιότητες για τα «γκούλαγκ» επιστράτευσε, όταν στριμώχτηκε από τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ο εφοπλιστής Βεντούρης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου και προσπαθώντας να κρύψει τα ασύλληπτα πλούτη που οι εφοπλιστές έχουν συσσωρεύσει ληστεύοντας το μόχθο των ναυτεργατών, ήθελε τάχα να μάθει την αμοιβή των ναυτεργατών που είναι συνδικαλιστές. Είναι βολική για τους μεγαλοεργοδότες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, η βρώμικη προπαγάνδα ότι όλοι οι συνδικαλιστές έχουν παχυλούς μισθούς και είναι εξαγορασμένοι. Βολική, γιατί έτσι μπορούν να κρύβουν τη νόμιμη κλοπή στην οποία συστηματικά επιδίδονται σε βάρος των εργατών αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αλήθεια, γιατί δε λέει ο κ. Βεντούρης και κάθε Βεντούρης: Πόση είναι η περιουσία που ο ίδιος κι η τάξη του απέκτησαν από την απλήρωτη εργασία χιλιάδων ναυτεργατών; Από τα εκατομμύρια ευρώ που τσεπώνουν μόνο από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές; Από τις προκλητικές φοροαπαλλαγές, για καύσιμα κτλ; Από... από ... από ... Αλλά για όλα δε βγάζουν τσιμουδιά.
Οταν δε ο εκπρόσωπος των εφοπλιστών εξάντλησε το αντεργατικό και αντιΚΚΕ υβρεολόγιό του και ακυρώθηκε στην κυριολεξία από την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, ανέλαβε ένας δημοσιογράφος του σταθμού να πει τα ίδια, με άλλα λόγια. Αμέσως μετά, ακολούθησε συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη, που έχει πιάσει στασίδι στον ΣΚΑΪ και η οποία, σαν να επικύρωνε τα συμφωνημένα με τον Ευαγγελάτο, ρωτούσε αν «θα μιλήσουμε παρακάτω για το ΚΚΕ και την απεργία», για να πει και αυτή στην συνέχεια το ποίημά της.
Στην ίδια ρότα το ΜΕΓΚΑ αφού έβγαλε στο κεντρικό του δελτίο τους εκπροσώπους των καπιταλιστών αγροτών της Κρήτης να πουν ότι χάνουν 15 εκατομύρια ευρώ τη μέρα, (για τους εργάτες τους δε νοιάζονται ούτε για τους φτωχούς αγρότες που φυτοζωούν), των μεγαλοξενοδόχων που έχουν εργαζόμενους με μαύρη εργασία και δε νοιάζονται για την αναψυχή του λαού, έβγαλε και τους εκπροσώπους της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν για καταστροφή της οικονομίας και το τι θα γίνει μετά τις εκλογές από τις απεργίες τις οποίες χαρακτήρισαν χάος, κατηγορώντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους, που στέλνουν στην εξαθλίωση, ούτε λίγο ούτε πολύ ως καταστροφείς της οικονομίας, όταν ήδη τους έχουν καταστρέψει. Στην ίδια ρότα το πάνελ των δημοσιολόγων του ΜΕΓΚΑ κατηγόρησε την απεργία για ακραία κίνηση, (Τρέμη), να λοιπόν τι θεωρούν άκρα, τους εργάτες που διεκδικούν κόντρα στους εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχους που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους για να μεγαλώνουν τα κέρδη τους, ο άλλος ανεκδιήγητος δημοσιολόγος να μιλά για παραλογισμό την ώρα που χρειάζεται ύψιστος πατριωτισμός για να σωθεί η χώρα από την κρίση, (Πρετεντέρης), και όλοι μαζί να κατηγορούν τους ναυτεργάτες ότι θα βουλιάξουν την αγορά που τη βουλιάζει η κρίση, όταν ήδη ο λαός βρίσκεται σε εξαθλίωση. Και μέσα σε όλα η αναπαραγωγή της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, γιατί τάχα δεν είναι τα οξύτατα προβλήματα των ναυτεργατών για τα οποία αποφάσισαν την απεργία, (από 100.000 ναυτεργάτες Ελληνες, σήμερα υπάρχουν μόνον 20.000 και απ' αυτούς οι 5.000 είναι άνεργοι, πολλοί είναι απλήρωτοι για μήνες, το ΝΑΤ βουλιάζει, ενώ είναι ψέμα η κυβερνητική προπαγάνδα ότι αυξήθηκαν οι μισθοί τους), αλλά το ΚΚΕ για πολιτικούς λόγους. Στην ίδια ρότα και τα άλλα αστικά ΜΜΕ. Εφτασε η «Ημερησία» να γράφει ότι η ΠΝΟ καταστρέφει την οικονομία!
Είναι αισχροί και αδίστακτοι. Ο στημένος τρόπος με τον οποίο αστοί και ΜΜΕ χτυπάνε και συκοφαντούν τους εργατικούς αγώνες, βγάζει μάτι. Να πληρώσουν και στην κάλπη. Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες, μαύρο στους εχθρούς των εργαζομένων και του λαού, πανίσχυρο ΚΚΕ για να χάσουν τον ύπνο τους.