Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΣΥ: Υποκρίνονται όσοι «θυμήθηκαν» τους αγρότες

Η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ και ο δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών, έχει τη στήριξη και αλληλεγγύη της αγροτιάς, παρά την πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση, που έχει εξαπολυθεί από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα «παπαγαλάκια» τους και τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και βιομηχάνων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ).
Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα: «Παρουσιάζουν μια άλλη πλαστή, ψεύτικη εικόνα με στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες "κοινωνικού αυτοματισμού". Μέθοδο που ξέρουμε καλά, αφού επιχειρήθηκε έντονα με τον ίδιο τρόπο, ενάντια στα μπλόκα και τους πολυήμερους μεγάλους αγώνες των αγροτών το 1997.
Υποκριτικά κόπτονται, πως θα σαπίσουν τα προϊόντα και οι αγρότες θα έχουν απώλεια εισοδήματος. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες τόνοι σαπίζουν στα χωράφια και τις αποθήκες, γιατί οι μεγαλέμποροι τα θέλουν τσάμπα! Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την αγροτιά και την επιβίωσή της, απλά τώρα προσπαθούν να στρέψουν τους μικρομεσαίους αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες, για να κρύψουν ότι στην πραγματικότητα τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο στηρίζουν. Είναι περίσσιο θράσος και υποκρισία, να μιλάνε για τα συμφέροντα των αγροτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και ο υπόλοιπος θίασος του ευρωμονόδρομου. Οταν με τις πολιτικές τους, σε συμφωνία με την ΕΕ και με την πλήρη στήριξη που δίνουν στην ΚΑΠ έχουν οδηγήσει στον αφανισμό και στο ξεκλήρισμα εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Παρουσιάζονται ως "προστάτες" του εισοδήματος των αγροτών, όταν με τις πολιτικές τους έχουν διαλύσει τον πρωτογενή τομέα και οδήγησαν την πλειοψηφία μικρών και μεσαίων αγροτών στη χρεοκοπία. Είναι η πολιτική τους που:
επιτρέπει στα μονοπώλια να αυξάνουν ασύδοτα τις τιμές στα μέσα και εφόδια, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το κόστος παραγωγής,
αναγκάζει τους αγρότες να πουλάνε ακόμη και κάτω από το κόστος παραγωγής τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα η λαϊκή κατανάλωση να τα αγοράζει πανάκριβα, εξασφαλίζοντας τεράστιο κέρδος στους μεγαλέμπορους και μεγαλοεισαγωγείς».
...«Είναι αυτά τα ίδια κόμματα που χτυπούν τους ναυτεργάτες και στάθηκαν εχθρικά σε κάθε κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών για το δικαίωμά τους να καλλιεργούν, να παράγουν, να επιβιώνουν. Οταν δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα της αγροτιάς, προχώρησαν στην ανοιχτή τρομοκρατία, τη συκοφάντηση των αγώνων, τον "κοινωνικό αυτοματισμό" με τους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγαλοεταιρείες μεταφορών» επισημαίνει η ΠΑΣΥ.