Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ζητάνε και τα ρέστα;

Με το θράσος να ξεχειλίζει από παντού η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε τα σωματεία που προσέφυγαν στα δικαστήρια σε βάρος της. Προσέφυγαν κατά της προσπάθειάς της, την οποία αυθαίρετα τη βάφτισε απόφαση της Ομοσπονδίας, να αποκλείσει συνολικά 15 σωματεία, δηλαδή τους πάνω από 100 αντιπροσώπους στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα. Τα σωματεία θέλει να τα αποκλείσει γιατί σε αυτά συμμετέχουν και συμβασιούχοι με πλήρη δικαιώματα.
Είναι θράσος να κατηγορεί όποιον προσφεύγει στα δικαστήρια, αυτή η πλειοψηφία που έχει στήσει φάμπρικα δικαστικών προσφυγών κατά σωματείων και συμβασιούχων.
Είναι κορύφωση του «κιτρινισμού» να εγκαλεί τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις - τις οποίες υπονοεί αλλά δεν τολμά να τις ονοματίσει - γιατί κατέφυγαν στα δικαστήρια του «αστικού κράτους».
Μόνο που οι ταξικές δυνάμεις έχουν καθαρό ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο - ακόμα και τα αστικά δικαστήρια, χωρίς να έχουν αυταπάτες για το ρόλο τους - αν αυτό μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Στην αντίπερα όχθη, η πλειοψηφία καταφεύγει στα δικαστήρια για να σταματήσει την ενιαία αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Αυθεντικό δεκανίκι των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, θέλει να διευκολύνει το πέρασμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών.