Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Τι είναι "οι φίλοι" των εργατών και πως πολεμούν το ταξικό εργατικό κίνημα!

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Στραπατσάρισαν το αντιΠΑΜΕ μέτωπο και τη «λογική του εφικτού»
Με μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν την ένταση του αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης

«Η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και όλοι οι χώροι δουλειάς να γίνουν μια Χαλυβουργία», «Δούλοι του 21ου αιώνα με μερομάκατο πείνας δε θα γίνουμε», «Διεκδικούμε τον κόπο μας, τον πλούτο που βγαίνει από τα δικά μας χέρια».
Η απόφαση των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διατρανώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο όταν την περασμένη Κυριακή η συντριπτική πλειοψηφία σήκωσε με αποφασιστικότητα τα χέρια, στη μαζική γενική τους συνέλευση υπερψηφίζοντας την πρόταση της ταξικής παράταξης «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών» ενταγμένη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην οποία έχουν δώσει την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για τη συνέχιση ακόμα πιο δυναμικά του απεργιακού αγώνα σε όσες επιχειρήσεις εξακολουθούν να αρνούνται την υπογραφή για την ανανέωση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2012. Πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της διοίκησης του Συνδικάτου Σωτήρης Πουλικόγιαννης.
Με τον τρόπο αυτό οι μεταλλεργάτες απάντησαν στο αντιΠΑΜΕ μπλοκ που συγκρότησαν η παράταξη ΕΕΜ (συνονθύλευμα από εργοδοτικούς μέχρι αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς»), της οποίας ο επικεφαλής Τ. Καραγιαννάκης δήλωσε αριστερός ενταγμένος στο ΣΥΡΙΖΑ, με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλούν να «σταματήσουν οι υπερβολές» και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με βάση τη Σύμβαση του 2009 που σημαίνει πρακτικά μείωση του μεροκάματου. Αλλωστε, αυτό ακριβώς αξιώνει και η διοίκηση της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, σύμφωνα με την πρότασή της, η οποία διαβάστηκε στη γενική συνέλευση!
Τη γραμμή για να υπογραφεί τέτοιου είδους σύμβαση έδωσε ο Τ. Καραγιαννάκης ο οποίος πρότεινε στη διοίκηση «να βγει από την αδιέξοδη λογική που εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα» και να αποδεχτεί ως βάση για διαπραγμάτευση τη Σύμβαση του 2009, δηλαδή να αποδεχτεί τη μείωση του μεροκάματου! Ο δε εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Αλ. Πολίτης, ανέφερε ότι επειδή «η πλειοψηφία της διοίκησης δεν πάει σε μείωση μισθών επειδή δεσμεύεται από το ΚΚΕ να της λύσουμε τα χέρια με απόφαση της γενικής συνέλευσης»! Την πρόταση του «μπλοκ» ψήφισαν τελικά περίπου 26 μεταλλεργάτες στους πάνω από 400.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή των μεταλλεργατών στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στη Χαλυβουργία, την πρωτοβουλία για συγκρότηση ενιαίου αγωνιστικού μετώπου σε ταξική κατεύθυνση με τους εργαζόμενους όλων των ναυπηγείων που θα έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική που για την κερδοφορία των μονοπωλίων, όπως αυτά που λυμαίνονται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διαλύει έναν από τους πιο βασικούς βιομηχανικούς κλάδους της χώρας και πετάει τους εργάτες στην ανεργία και την εξαθλίωση.