Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά, χωρίς προϋποθέσεις και τροφεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο της Αθήνας προχώρησε χθες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Με κύριο αίτημα να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση και να καταργηθούν τα τροφεία που επιβαρύνουν τους νέους γονείς, δεκάδες μέλη συλλόγων και ομάδων της ΟΓΕ απαίτησαν να συναντηθούν με το δήμαρχο.
Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ συναντήθηκε τελικά με την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Σπυροπούλου, στην οποία επέδωσε επιστολή προς τη δημοτική αρχή. Ανάμεσα σε άλλα, η ΟΓΕ αναφέρει: «Στο Δήμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της θητείας σας, αλλά και του προηγούμενου Δημάρχου κ. Κακλαμάνη, έκλεισαν με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων δώδεκα παιδικοί σταθμοί. Σήμερα με το ίδιο πρόσχημα δρομολογείται το κλείσιμο και άλλων παιδικών σταθμών. Παρά τις τεράστιες ανάγκες παραμένει ανεκτέλεστη μελέτη για κατασκευή 25 προκάτ κτισμάτων σε ιδιόκτητα οικόπεδα που μπορεί να δώσει άμεσα μια λύση στο ζήτημα της κάλυψης όλων των παιδιών».
Δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της
Η ΟΓΕ επίσης υπογραμμίζει: «Η σωστή διαπαιδαγώγηση και η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του παιδιού απαιτεί την στελέχωση των παιδικών σταθμών με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο. Αντ' αυτού εσείς απολύετε εκατοντάδες συμβασιούχους που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Πετάτε στο δρόμο τους εργαζόμενους, αλλά και παιδιά που δε θα γίνουν δεκτά εφόσον οι συμβασιούχοι δεν δουλέψουν του χρόνου».
Η αντιδήμαρχος δεν έδωσε στην ουσία καμία απάντηση στο τι θα γίνει με τα παιδιά που απορρίπτονται από τους παιδικούς σταθμούς ενώ για το ζήτημα των συμβασιούχων παρέπεμψε στην αναμενόμενη δικαστική απόφαση. Αναφέρθηκε στην επικείμενη δημοπράτηση της κατασκευής νέων σταθμών, που θα βελτιώσει την κατάσταση, χωρίς όμως να υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.
Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ ξεκαθάρισαν πως θα σταθούν το επόμενο διάστημα στο πλευρό των γυναικών, που παλεύουν με την ανέχεια και την ανεργία, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που περικόπτει κοινωνικές παροχές και μετατρέπει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σε εμπορεύματα. Θα διεκδικήσουν ακόμα πιο δυναμικά το δικαίωμα των λαϊκών οικογενειών να στέλνουν τα παιδιά τους σε Αποκλειστικά Κρατικούς - Δημόσιους - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς.