Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ: Στέλνει τους συμβασιούχους στην ανεργία

Την αντεργατική της στάση επιβεβαιώνει η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή της Αθήνας. Χτες επρόκειτο να γίνει δικαστήριο 170 συμβασιούχων του πρώην Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου (γυμναστές και διοικητικοί) οι συμβάσεις των οποίων έληξαν και διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους δικαστικά, με ασφαλιστικά μέτρα. Η δίκη ματαιώθηκε και πάει για Σεπτέμβρη. Ωστόσο, στην περίπτωση που γινόταν, οι δικηγόροι του δήμου επρόκειτο να ζητήσουν το δικαστήριο να μη συναινέσει στην έκδοση προσωρινής διαταγής για επιστροφή στην εργασία τους.
Η δημοτική αρχή δεν τους θέλει πίσω στη δουλειά, όπως δεν ήθελε άλλους συμβασιούχους που έχασαν τη δουλειά τους πέρυσι τέτοιον καιρό σε διοικητικές υπηρεσίες και το πράσινο, ή υπαλλήλους που απολύθηκαν αργότερα από την διεύθυνση Αλλοδαπών και δεν έκανε το παραμικρό για να τους κρατήσει.
Επιπρόσθετα τίθεται ζήτημα για το ποια στάση θα κρατήσει την Τετάρτη οπότε εκδικάζεται η τύχη 485 συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου). Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει κάνει σαφές ότι το πόσα παιδιά θα γίνουν δεκτά στη νέα χρονιά θα εξαρτηθεί από το πόσοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν του χρόνου. Χονδρικά έχουν κατατεθεί 5.700 αιτήσεις γονιών για το πολύ 5.500 θέσεις παιδιών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουν επίμονα ζητήσει από τη δημοτική αρχή να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων του ΔΒΑ στην υπηρεσία, αλλά η δημοτική πλειοψηφία αρνείται να το πράξει ενεργά και με την παρουσία της στα δικαστήρια.