Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Κατάγγειλαν την τραμπούκικη δράση ναζιστικών ομάδων

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις φασιστικών ομάδων κατά Ελλήνων και μεταναστών εργατών πραγματοποίησε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» αποτελούμενη από τους Χρυσούλα Λαμπούδη και Αντώνη Αντανασιώτη συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατήγγειλαν την τραμπούκικη και δολοφονική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η «Χρυσή Αυγή», που επιτίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ τρομοκρατούν εργαζόμενους να μην αντιστέκονται σε εργοδοτικές πιέσεις που έχουν πάρει τη μορφή τρομοκρατίας σε εργασιακούς χώρους. Επίσης, κατήγγειλαν την ανοχή της Αστυνομίας απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας.
Το σχετικό υπόμνημα που υποβλήθηκε στο ΥΔΤ και συντάχθηκε από τη γραμματεία μεταναστών του ΠΑΜΕ, αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καθημερινή, τραμπούκικη δράση των φασιστοειδών ομάδων εναντίον Ελλήνων και Μεταναστών εργατών, των ναζιστικών μορφωμάτων όπως η "Χρυσή Αυγή", που επιτίθενται σε πρόσφυγες ή μετανάστες και τρομοκρατούν, εργαζομένους ανεξαρτήτως προέλευσης, ότι αν αντισταθούν στις πιέσεις των εργοδοτών θα έχουν να κάνουν μαζί τους.
Σκόπιμα και συστηματικά ρίχνουν την αιτία όλων των κακών (και δεν είναι οι μόνοι) στους μετανάστες, για να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες και να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική που τσακίζει τα κόκαλα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα στρέφουν τους Ελληνες ενάντια στις ευάλωτες ομάδες που είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες. Καλλιεργούν εθνικιστικό και φασιστικό μίσος.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκονται όχι μόνο οι μετανάστες αλλά και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και ο κάθε αγωνιστής. Στο στόχαστρό τους είναι τα σχολεία, οι μαθητές και οι κινητοποιήσεις τους.
Η στάση της κυβέρνησης, οι ανακοινώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα, οι ανησυχίες από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είναι υποκριτικές, μιας και όλη αυτή η αντιλαϊκή πολιτική ευνοεί την ανάπτυξη και τη δράση τους. Συνέβαλαν στην απενοχοποίηση των φασιστικών ομάδων και ευνόησαν την ανάπτυξη του ρατσισμού.
Στηρίζουν την ΕΕ, η οποία καλλιεργεί με τις αποφάσεις της την ύπαρξη φασιστικών κομμάτων. Σε μια σειρά χώρες της ΕΕ (βλ. Λετονία) τα Ες-Ες έχουν αναγνωριστεί επίσημα σαν δυνάμεις "εθνικής αντίστασης", ενώ έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα σχολεία και να κάνουν μάθημα, ακόμα και σε νήπια!
Σας καλούμε να πάρετε μέτρα αυστηρού ελέγχου για την ασφάλεια και προστασία όλων των πολιτών, Ελλήνων και μεταναστών.
Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, ότι τα άνανδρα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό και με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με τον αγώνα των ταξικών συνδικάτων, των ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, με τη συμβολή των εκπαιδευτικών, την οργάνωση των μεταναστών στα συνδικάτα, οι οργανώσεις σαν τη "Χρυσή Αυγή" πρέπει και μπορεί, να βγουν στο περιθώριο.
Ο φασισμός και η καπιταλιστική εκμετάλλευση πάνε χέρι χέρι και παραμένουν αντίπαλοι στα ταξικά μας συμφέροντα».