Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Μετά από αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιούλη 2012 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης δηλώνει απερίφραστα τη συμπαράστασή του στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών και συμπαρατάσσεται με όλους εκείνους στο εσωτερικό και το εξωτερικό που στέκονται αλληλέγγυοι στους σύγχρονους Προμηθείς.
Καταγγέλλουμε την ωμή βία της Κυβέρνησης, η οποία λειτουργώντας ως υπάλληλος του ζάμπλουτου βιομήχανου Μάνεση, της ΕΕ και των άλλων μονοπωλιακών οργανισμών,  έστειλε τα ΜΑΤ για να καταστείλουν μια από τις μεγαλύτερες και ηρωικότερες απεργίες της μεταπολίτευσης. Την ίδια ημέρα της εισβολής των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, με τις ευλογίες της Χούντας, των αμερικανών και του ΝΑΤΟ!
Δηλώνουμε ότι τασσόμαστε υπέρ του δικαιώματος της εργασίας για όλους χωρίς διακρίσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε ανθρώπινες συνθήκες με μισθούς αξιοπρέπειας και όχι πείνας. Καταγγέλλουμε όλους εκείνους, Κυβέρνηση, ΜΜΕ και τους χαφιέδικους μηχανισμούς των πλουτοκρατών, που με λύσσα προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο - μαύρο. Η απεργοσπασία δεν είναι τίποτα άλλο από πράξη εχθρική στο δικαίωμα στην εργασία, πράξη ατιμωτική κι ανήθικη για τους εργαζόμενους, επομένως κατακριτέα και καταδικαστέα. Οι μηχανισμοί αυτοί δεν έχουν καμιά άλλη θέση στην ιστορία πέρα από αυτή του Εφιάλτη!
Στηρίζουμε τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, ελπίζουμε στη νίκη τους γιατί θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων!
Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, προσφέρουμε στο Σωματείο των Εργαζομένων 1.000€.»


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης