Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν: Τραυματίες στην κατοχική ελληνική δύναμη

Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Αμυνας, «την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 14.40 ώρα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε έκρηξη φιαλών προπανίου σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται πλησίον του στρατοπέδου στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις.
Δύο στελέχη της Ελληνικής Δύναμης, στην προσπάθειά τους να ασφαλίσουν τις πόρτες του κτιρίου, υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα χέρια από τη θερμότητα. Στα στελέχη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της αποστολής και δε χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα. Η κατάστασή τους παρακολουθείται».
Αυτό λέει επίσημα το υπουργείο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα, σε μία εμπόλεμη περιοχή όπου η Ελλάδα έχει στείλει στρατό, στα πλαίσια συμμετοχής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δολοφονώντας άλλους λαούς προκειμένου οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να συμμετέχουν στη μοιρασιά της λείας για να ενισχύεται η δράση τους, η δύναμή τους και η κερδοφορία τους μέσω της διαπλοκής με το διεθνικό κεφάλαιο; Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν το συμβάν είναι όπως τα λέει το υπουργείο ή όχι, δηλαδή αν έγινε άλλη, πολεμική ενέργεια από τους Αφγανούς, το περιστατικό αυτό φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν, με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων, και κάνει πιο επιτακτική την επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων και τον τερματισμό της συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτών στις ιμπεριαλιστικές κατοχικές επεμβάσεις.