Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Συνεχίζουν ένα σκληρό αγώνα που άνοιξε πρωτόγνωρους δρόμους

Τα επόμενα βήματα του σκληρού αγώνα που συνεχίζουν έχοντας κλείσει 250 μέρες απεργίας ενέκριναν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου ομόφωνα, στη χτεσινή γενική τους συνέλευση.
Με βάση αυτό το υπόμνημα με τις προτάσεις - το οποίο ήταν ομόφωνη πρόταση του ΔΣ του σωματείου τους - θα ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας να πραγματοποιηθεί εκ νέου τριμερής συνάντηση για να συζητηθεί. Την ίδια στιγμή, το σωματείο έστειλε στην εταιρεία εκτός από το υπόμνημα με τις προτάσεις και ξεχωριστό έγγραφο με το οποίο την καλεί σε συνάντηση σε μέρος και χρόνο που εκείνη θα επιλέξει. Να σημειωθεί ακόμα ότι το σωματείο θα ζητήσει συνάντηση με όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής και θα ζητήσουν να υπογράψουν τα αιτήματά τους και να καθορίσουν και αυτά με τη σειρά τους συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας, ενώ θα επιδιωχθεί και νέα συνάντηση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για να καταθέσουν τις προτάσεις εγγράφως.
Ενδεικτική ήταν και χτες η προσπάθεια από το μηχανισμό της εργοδοσίας να υπονομεύσει τη συνέλευση, είτε με την αποχή είτε με παρεμβάσεις που καλούσαν τους απεργούς να σταματήσουν τον αγώνα, αλλά πήραν αποστομωτική απάντηση από τη συνέλευση και τις αποφάσεις της.
Την ίδια στιγμή, εκφράστηκε και χτες η έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών, καθώς αντιπροσωπεία συνταξιούχων παρέδωσε: 1.000 ευρώ από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, 1.000 ευρώ από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, 1.000 ευρώ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, 500 ευρώ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού. ενώ 500 ευρώ έδωσε η 5η ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και το ΠΑΜΕ παρέδωσε δύο φορτηγά με οπωρολαχανικά.