Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

11η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»: Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν

Για 11η μέρα σήμερα οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Τη στιγμή που η εργοδοσία τούς οφείλει συνολικά τρεις μισθούς και ήδη «τρέχει» και ο Αύγουστος, οι εργαζόμενοι κάθε πρωί βρίσκονται έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου περιφρουρώντας την απεργία τους, δίνοντας σαφή αγωνιστική απάντηση στις απόπειρες διάσπασής τους από μηχανισμούς της εργοδοσίας.
Σε αυτό το πνεύμα, η εργοδοσία, με προτάσεις που δε διασφαλίζουν σε τίποτα τους εργαζόμενους, επιχειρεί να «σπάσει» την απεργία. Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία γενική συνέλευση δεσμεύτηκε μόνο για την καταβολή του ενός από τους τρεις μισθούς μέχρι την Παρασκευή, ενώ για τους άλλους δύο μισθούς δεν είπε «λέξη». Στην πράξη, εκείνο που ήθελε να πετύχει ήταν να βάλει τους εργαζόμενους για δουλειά και να συνεχίσει την απληρωσιά. Αλλωστε, εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο μονίμως καθυστερεί στην καταβολή των δεδουλευμένων, γεγονός που έχει φέρει πολλές οικογένειες εργαζομένων σε δύσκολη κατάσταση, με τα «χαράτσια» και τους λογαριασμούς να «τρέχουν». Να σημειωθεί δε πως η εταιρεία ανήκει στον πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο Δαυίδ («Coca - Cola», 3E κλπ.).
Η Ολγα Δημητριάδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος της παράταξης «Νέα Εργατική Δύναμη», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, μιλώντας στον «Ρ», επισημαίνει πως «πολλοί συνάδελφοί μας έχουν εξαντληθεί, έχουν περάσει τα όριά τους και ζουν με δανεικά. Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον την εργοδοσία και απαιτούμε σύσσωμοι την αποπληρωμή μας. Αλλωστε στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι αν δε συσπειρωθούμε, αν δεν αγωνιστούμε, τότε δε θα καταφέρουμε τίποτα».