Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

67 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ: Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Ακρόπολη


Η συμπλήρωση 67 χρόνων από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου 1945 και Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945, που προκάλεσαν οι Αμερικανοί «εγκαινιάζοντας» την εποχή του πυρηνικού τρόμου για την ανθρωπότητα, έρχεται φέτος υπό το φως των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φορά αυτή κατά της Συρίας ακόμα και του Ιράν, να θυμίσει ότι ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να είναι ο εχθρός των λαών και της ειρήνης.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αγωνιστική κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από τις ρίψεις των πυρηνικών βομβών. Καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση να δώσει αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό «παρών» στους πρόποδες της Ακρόπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σύνταγμα. Ανάλογη κινητοποίηση οργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη από την ΕΔΥΕΘ την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες έχει καταγραφεί ανεξίτηλα ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διέπραξαν οι ιμπεριαλιστές κατά της ανθρωπότητας. Είπαν ότι τάχα έριξαν τις βόμβες για να συντομεύσουν τον πόλεμο. Μέγα ψέμα και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Τα δεδομένα μαρτυρούν άλλες επιδιώξεις. Ηδη από τις 9 Μάη 1945 είχε συνθηκολογήσει η χιτλερική Γερμανία. Η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει από το Σεπτέμβρη του 1943 και απέμεινε μόνο το τρίτο μέλος της φασιστικής συμμαχίας, η Ιαπωνία, η οποία συνέχιζε τον πόλεμο μέχρι τις αρχές Αυγούστου 1945, αλλά ήταν ζήτημα ημερών η συνθηκολόγηση και η παράδοσή της. Η χρήση της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι αποτέλεσε την πιο εκκωφαντική επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ και μέσον υπαγόρευσης των ιμπεριαλιστικών όρων στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής παγκόσμιας τάξης. Ηταν έκφραση ανοιχτής πρόκλησης, απειλής και εκβιασμού προς τη Σοβιετική Ενωση, αλλά και προειδοποίησης προς τυχόν επίδοξους καπιταλιστικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ.
Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για τη σημερινή κινητοποίηση ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:
«Η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εκρηκτικές αντιθέσεις με δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, η εμπλοκή αντιλαϊκών καθεστώτων της περιοχής που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν αναβαθμισμένο ρόλο, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, φέρνουν πιο κοντά την προοπτική της γενικευμένης σύγκρουσης και της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης όπως στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράν. Στα επικίνδυνα αυτά σχέδια εμπλέκεται άμεσα και η Ελλάδα κυρίως λόγω της στρατηγικής σημασίας της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και της προθυμίας της ελληνικής συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να συμμετάσχει στους εγκληματικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής, δίνοντας γη, αέρα και θάλασσα, τη βάση της Σούδας και άλλες διευκολύνσεις, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση και ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός!
Ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό, τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν για να αποτραπεί η με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας. Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα. Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση τον ανταγωνισμό και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία».
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία σε μαζικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, διεκδικώντας και απαιτώντας: Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να μη γίνει η χώρα και πάλι ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας και να κλείσει τώρα. Να μην τηρηθεί καμία «συμβατική υποχρέωση» προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα. Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες και έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.