Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά στις 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό

Το πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά, μία γιορτή που έχει αποκτήσει πια πιστούς φίλους, θα είναι γεγονός στις 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Δύο μέρες διασκέδασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά αλλά και τους γονείς τους, μια αναζωογονητική ανάσα μέσα στις γιορτές.
Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΚΝΕ για παιδιά αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από τα παιδιά και τους γονείς, που «διψούν» για πρόσβαση σε καλές παιδικές δραστηριότητες, οι οποίες όμως έχουν καταντήσει πολυτέλεια. Η διοργάνωση δίνει και φέτος μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, για τη γνωριμία και επαφή τους με όλες τις μορφές της τέχνης, μέσα από έργα που ανταποκρίνονται στην ηλικία τους.
Με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ ετοιμάζεται ένας ζεστός χώρος, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά, ενώ το πλούσιο και καλοδουλεμένο πρόγραμμα υπόσχεται γερές δόσεις διασκέδασης για τους μικρούς φίλους. Μέσα από τα εργαστήρια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, με τη βοήθεια και καθοδήγηση μελών της ΚΝΕ που θα βρίσκονται δίπλα τους. Επίσης, θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες, θα πραγματοποιηθούν παιδικές παραστάσεις, συναυλία, αφήγηση παραμυθιών με τη συμμετοχή των παιδιών.
Η πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια, καθώς προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα συζήτηση με γονείς για το παιδί και το διάβασμα, ένα ζήτημα που αγγίζει όλους τους γονείς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Σάββατο 29 Δεκέμβρη
10.00 - 12.00 Εργαστήρια για παιδιά
11.00 Προβολή ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Ολυμπίας
12.00 «Τα μαγικά μαξιλάρια» - Παράσταση από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ βασισμένη σε έργο του Ευγένιου Τριβιζά
18.00 - 20.00 Εργαστήρια
19.00 Αφήγηση παραμυθιών
20.00 Συναυλία της παιδικής χορωδίας Anthis Children Choir, με τραγούδια του Α. Ξένου για παιδιά και παραδοσιακά κάλαντα, υπό τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή
Κυριακή 30 Δεκέμβρη
10.00 - 12.00 Εργαστήρια
11.00 Προβολή ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Ολυμπίας
12.00 «Φρίξος και Έλλη», Παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι «Κου-Κλο»
18.00 - 20.00 Εργαστήρια
19.00 «Οι μουσικοί της Βρέμης» - Παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο
20.00 Πρωτοχρονιάτικο πάρτι και δώρα