Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤ3!!!

Σοβαρή συμβολή στην ενημέρωση είχε σήμερα η μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης της ΕΤ3 με τον Δ. Βενιέρη και την Θ. Αυγέρη.
Η συγκεκριμένη εκπομπή, που σπανιότατα φιλοξενεί εκπροσώπους του ΚΚΕ, «τόλμησε» σήμερα να φιλοξενήσει στέλεχος του ΚΚΕ, όμως η συζήτηση καμία σχέση δεν είχε με τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τα βάρβαρα μέτρα εναντίον τους που παίρνει η συγκυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την πορεία της κρίσης και τη διέξοδο απ’ αυτή προς όφελος του λαού.
Είχε ξεκάθαρα άλλο σκοπό. Στα πάνω από 30’ της παρουσίας των εκπροσώπων των κομμάτων στην εκπομπή ο λόγος τούς δόθηκε για 5’ και αυτά αφιερώθηκαν σε μια ελεεινή τοποθέτηση και επίθεση του εκπροσώπου της ΝΔ κατά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού του 20ού αιώνα, με τις γνωστές συκοφαντίες και ψέματα, την οποία «ευγενικά» διέκοψε η κα Αυγέρη, ως μη επίκαιρη, για να ζητήσει την τοποθέτηση του στελέχους του ΚΚΕ στο «πραγματικό καυτό θέμα των ημερών»… Όχι το φορολογικό. Όχι τα χαράτσια. Όχι τις αποφάσεις των οργάνων και των κυβερνήσεων της ΕΕ για τις δόσεις και τα μέτρα των μνημονίων. Η ερώτηση αφορούσε στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον «Ριζοσπάστη». Τους έπιασε ο πόνος για τον «Ριζοσπάστη», άλλο που γενικά ούτε να τον βλέπουν δεν θέλουν. Αλλά ούτε και σε αυτό δεν επέτρεψαν να ακουστούν οι θέσεις του ΚΚΕ, καθώς μόλις ο εκπρόσωπος του Κόμματος απάντησε στις ανήθικες επιθέσεις γύρω από τα οικονομικά του ΚΚΕ και πως ο «Ριζοσπάστης» και όλες οι άλλες δραστηριότητές του είναι όπλο στα χέρια του λαού ενάντια στην κρίση και τις συνέπειές της, τότε έπρεπε οι παρουσιαστές της εκπομπής «ευγενικά» πάλι να τον ευχαριστήσουν για την παρουσία του και να κλείσουν τη συζήτηση. Καμία άλλη ερώτηση, καμία άλλη τοποθέτηση.
Αυτά είναι τα Μέσα Ενημέρωσης των καπιταλιστών, κρατικά και ιδιωτικά, αυτά που επιτίθενται σε κάθε εργατικό και λαϊκό αγώνα, που αποσιωπούν και διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και που τώρα ψάχνουν να βρουν στο ΚΚΕ δικαιολογίες για μέτρα που παίρνουν τα αφεντικά τους κατά του λαού.