Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τον Άρειο Πάγο και το χαράτσι

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, για το θέμα με το χαράτσι για τα ακίνητα και την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής του Ελληνικού Δημοσίου, που ασκήθηκε με εντολή της κυβέρνησης, για την είσπραξη του χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, είναι απαράδεκτη.
Έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων που στρέφονται ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις λαϊκές διεκδικήσεις (πάγια κήρυξη απεργιών ως παράνομων ή/και καταχρηστικών, ποινικοποίηση αγώνων κ.λπ.).
Οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν για τον «καλό» ΑΆ Πάγο που θα απέρριπτε το αίτημα του «κακού» υπουργού Οικονομικών, διαλύθηκαν. Για μιαν ακόμη φορά, η αδικία και η παρανομία «δικαιώθηκαν». Το άδικο - και για το λόγο αυτό παράνομο - για το λαό χαράτσι κρίθηκε ότι επιτρέπεται να συνεχίζει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ, κατά τις επιταγές της κυβέρνησης, εκβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα εργατικά και φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Για να μαζέψει η κυβέρνηση εύκολα και γρήγορα κι άλλα χρήματα, που θα τα χαρίσει στους μεγαλο-επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες.
Καμιά αυταπάτη. Καμιά αναμονή.
Λαϊκός ξεσηκωμός για την κατάργηση του άδικου και παράνομου χαρατσιού και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την Εφορία!
Το «νόμιμο» προσδιορίζεται από το δίκιο του λαού, από το δικαίωμά του στη δουλειά, στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Κατακτιέται στον αγώνα. Δεν προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, ούτε από τους σημερινούς νόμους που προορίζονται να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας παράσιτων πλουτοκρατών. Άλλωστε, η συγκεκριμένη υπόθεση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η περιβόητη δική τους αστική «νομιμότητα» γίνεται λάστιχο μπροστά στην ανάγκη επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων. Οι δικαστικές αποφάσεις για το σεβασμό των οποίων κόπτεται η κυβέρνηση, εφαρμόζονται από αυτήν κατά το «δοκούν». Έτσι, για άλλη μια φορά, οι μάσκες έπεσαν. Ο υπουργός Οικονομικών δε δίστασε να καλέσει τη ΔΕΗ σε «απειθαρχία» απέναντι στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απαγόρευσε την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών του ρεύματος!
Όμως, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα ορθώσουν το δικό τους δίκιο μέσα από τους αγώνες τους, με ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στους άδικους νόμους και τα αντιλαϊκά μέτρα!»