Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠ. ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ - ΕΠ. ΕΙΡΗΝΗΣ:ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε γιορτινό και χαρούμενο κλίμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης και η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκέμβρη άρχισε να γεμίζει ο χώρος της Επιτροπής Ειρήνης με γονείς και παιδιά.
Δημιουργικά παιχνίδια, τραγούδι, χειροτεχνία, ζωγραφική ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που με χαρά οργάνωσαν πολλοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες με τη βοήθεια παιδαγωγών. Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη, η οποία χάρισε πολύ γέλιο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.
Σε μια εποχή που πετσοκόβονται τα εργασιακά δικαιώματα και στενάζουν οι λαϊκές οικογένειες, είναι σημαντικό να αναδεικνύεται ότι ο αγώνας για τη διατήρηση του παιδικού χαμόγελου, είναι αγώνας για μόρφωση δουλειά, υγεία, πρόνοια, ελεύθερο χρόνο για όλους. Την ευτυχία των παιδιών μας δεν μπορούν να τη διασφαλίσουν οι ελεημοσύνες των «κοινωνικών  παντοπωλείων», των Μ.Κ.Ο., της εκκλησίας που μας υποδεικνύουν πώς να διαχειριστούμε τη φτώχια μας.
Πρωτοβουλίες σαν αυτή την εκδήλωση, ενταγμένες στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννάει τα καθημερινά προβλήματα. Με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε…


Δεκέμβρης 2012