Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις

Και η χτεσινή δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες που φέρνει για την υπονόμευση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Όπως και την πρώτη μέρα τα ποσοστά συμμετοχής ήταν πολύ χαμηλά. Στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων οι απεργοί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο είχαν εγκαίρως εντοπίσει, αποκαλύψει και καταγγείλει τα φαινόμενα εκφυλισμού στα οποία πρωταγωνιστούν οι δυνάμεις που συγκροτούν την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), «Παρεμβάσεις».
Σε προχτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ επεσήμανε ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ:
«Με ένα ξερό "ΟΧΙ στις απολύσεις" σέρνει τον κλάδο σε κινητοποιήσεις, που χαρακτηρίζονται από τυχοδιωκτισμό και εκφυλισμό. Αντί να μιλήσει στους εργαζόμενους για το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, (...) εγκλωβίζει και εξουθενώνει τον κλάδο με ένα μόνο αίτημα. Αντί να συμμαχήσει με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις εξελίξεις στους ΟΤΑ, προχωράει σε κοινό μέτωπο με τους Δημάρχους, με αυτούς δηλαδή που είναι με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την κυβερνητική πολιτική. Δεν βλέπει τι γίνεται γύρω της. Ότι τα ποσοστά απεργίας στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου κινούνται στο 10-20%. Ότι εκτός από τους Δήμους που δίνουν τη μάχη της οργάνωσης της απεργίας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ποσοστά είναι μεγάλα μόνο στους Δήμους που δεν παρακρατείται το μεροκάματο της απεργίας. Κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι εκτός από ελάχιστους Δήμους οι Δήμαρχοι δεν παρακρατούν τις απεργίες και τις καταλήψεις. Ότι συνδικαλιστικά στελέχη της πρωτοστατούν στην απεργοσπασία και τη συγκάλυψή της. Δεν ανοίγει μέτωπο απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα και παραπλανεί τους εργαζόμενους ότι μπορούν να υπάρξουν "νίκες", μικρές ή μεγάλες, χωρίς θυσίες».
Στην αντίπερα όχθη από την εκφυλιστική δράση αυτών των δυνάμεων η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι οι μορφές πάλης (όπως οι πολυήμερες απεργίες) «πρέπει να αντιστοιχούν σε προωθημένα αιτήματα (διευρυμένο πλαίσιο) και να στηρίζονται σε μαζικές διαδικασίες, συμμετοχή και κοινή δράση με το σύνολο των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων». Απέναντι στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση, αστικό κράτος, ΕΕ και πλουτοκρατία «απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων του Δημοσίου, παλλαϊκός αγώνας για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις».