Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κοινή δράση από την παναττική σύσκεψη εργαζομένων και ΕΒΕ για την Κυριακή αργία

Πρόγραμμα δράσης ενάντια στην απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία, ικανοποιώντας πάγια επιδίωξη του κεφαλαίου, αποφάσισαν σε παναττική σύσκεψη που έγινε σήμερα το βράδυ, οι εργαζόμενοι, τα κλαδικά και επιχειρησιακά τους σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι με τις ενώσεις και τους συλλόγους τους.
Σε κοινή γραμμή πάλης, στην αποψινή παννατική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμμετείχαν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες (π.χ. Κλαδικά Ελευσίνας, Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, επιχειρησιακά «ΛΙΝΤΛ», «ΚΑΡΦΟΥΡ», Κωνσταντακάτος, κλπ.) καθώς και Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών και εμπόρων (π.χ. Επαγγελματιών Βιοτεχνιών – Εμπόρων Ν. Αχαρνών, Ν. Μάκρης, Παννατική Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ, Ένωση Μεσαίων Φορτηγών Αττικής, Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας).
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ένα πρώτο πρόγραμμα δράσης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και ταυτόχρονα αποφασιστικής διεκδίκησης του κοινού διεκδικητικού πλαισίου των σωματείων των εργαζομένων και των ενώσεων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Σε αυτή τη κατεύθυνση αποφασίστηκε:
--Να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των σωματείων και των ενώσεων των αυτοαπασχολουμένων που να φτάσει πλατιά στους χώρους δουλειάς και με στόχο την οργάνωση των εργαζομένων και των συμμάχων τους σε κοινό αγώνα ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων και της κυβέρνησης.
--Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας, μεθαύριο, Πέμπτη 13/12 στο υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί και να έχει προηγηθεί επιστολή προς τον υπουργό για συνάντηση.
--Κοινή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 14/12 στις 12 το μεσημέρι.
--Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17/12 στο υπουργείο Ανάπτυξης.
--Παράλληλα με τις κοινές δράσεις, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη, όλα τα ΔΣ των σωματείων και των Ενώσεων συνεδριάζουν και εξορμούν πλατιά στα μέλη τους, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συστράτευση στον κοινό αγώνα. Ήδη, σε αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16/12 στις 10.30 το πρωί.