Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Πέτυχε επανασύνδεση ρεύματος σε τρεις φτωχές οικογένειες

Την απαίτηση για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε τρεις οικογένειες στην Καλλιθέα διεκδίκησε και πέτυχε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, μαζί με τους γονείς των οικογενειών, κατά τη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης στο υποκατάστημα της ΔΕΗ της περιοχής. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΔΕΗ ΑΕ - με την ανοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης - έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ διακοπών ηλεκτροδότησης σε βάρος ανήμπορων λαϊκών οικογενειών, κόντρα σε όσα διαδίδουν, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση για το τέλος ακινήτων, ότι δηλαδή δεν προχωρούν σε διακοπές ηλεκτροδότησης.
Η μία οικογένεια είναι 6μελής και τα τέσσερα μέλη της είναι άνεργα. Η άλλη έχει πατέρα μικροεπαγγελματία με σοβαρές επαγγελματικές δυσκολίες, μητέρα απολυμένη και τρία παιδιά: έναν άνεργο, έναν που σπουδάζει και έναν μαθητή. Η τρίτη οικογένεια αποτελείται από πατέρα ημιαπασχολούμενο, μητέρα απολυμένη και ένα μωρό. Στις δύο από τις τρεις οικογένειες το ρεύμα κόπηκε μόλις καθυστέρησε ο 4μηνος εξοφλητικός λογαριασμός!
Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Διεύθυνση του υποκαταστήματος, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής μαζί με τους γονείς των οικογενειών, μετά από κάποιες αντιρρήσεις αρχικά της διεύθυνσης, συμφωνήθηκε η επανασύνδεση του ρεύματος και στις τρεις οικογένειες.
Εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων
Προχτές, Τετάρτη, σε σύσκεψη της Επιτροπής Ανέργων Καλλιθέας, αποφασίστηκε ενόψει των Χριστουγέννων να γίνει ψυχαγωγική εκδήλωση για τα παιδιά των άνεργων οικογενειών. Οι δραστηριότητες για τα παιδιά θα γίνουν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς. Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε το ψήφισμα - καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής, ενάντια στη Χρυσή Αυγή και αποφασίστηκε να γίνει σήμερα παρέμβαση στα σχολεία της περιοχής, ξεκινώντας από την Παρασκευή στις 5.15 το απόγευμα στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Σήμερα, Παρασκευή, θα γίνει εξόρμηση στη λαϊκή αγορά στις 12 το μεσημέρι, όπου πριν λίγες μέρες, χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν δύο μετανάστες. Τέλος, θα ληφθεί πρωτοβουλία η Επιτροπή Ανέργων θα κάνει παρέμβαση για να σβηστούν οι κλήσεις σε άνεργους στα Μέσα Μεταφοράς. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις στο παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών για δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε άνεργους. Δεν υπάρχει κεντρική απάντηση, τους παρέπεμψαν σε λύσεις ζητιανιάς όπως π.χ. να ζητήσουν από την Πρόνοια.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να συνδεθεί η δουλειά των Επιτροπών των Ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών με τη δουλειά των Επιτροπών Ανέργων των Συνδικάτων. Μια άνεργη της Επιτροπής Ανέργων του ΣΕΤΗΠ, είπε ότι αυτή η σύνδεση είναι σημαντική, ο άνεργος προέρχεται από κάποιο χώρο δουλειάς. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον αγώνα των εργαζομένων της Forthnet, που στηρίχτηκε και από το κλαδικό σωματείο και βασίστηκε και στην πάλη και των ανέργων. Σημαντική, επίσης, και η συζήτηση για την ταξική αλληλεγγύη. Οπως ειπώθηκε, χαρακτηριστικά από τους νέους, «είναι τελείως διαφορετικά η βοήθεια αναμεταξύ μας, άνεργος προς άνεργο, ίσος προς ίσο, κι άλλο αυτοί που από τα πάνω καρπώνονται τόσα χρόνια τον κόπο μας και τώρα από τα πάνω, να σου πετάνε ένα κομμάτι ψίχουλο, σε στυλ φιλανθρωπίας».