Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή και η Διεθνής «Διαφάνεια» των μονοπωλιακών ομίλων

Μακροσκελές άρθρο του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, στην ιστοσελίδα τους, πραγματεύεται το αγαπημένο θέμα του αστικού πολιτικού συστήματος.
Την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Αγαπημένο θέμα και σημαία του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου με το οποίο ήρθε στις εκλογές του 2009 πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά.
Αγαπημένο θέμα μερίδας του κεφαλαίου, του ΣΕΒ, που ζητά πάταξη της διαφθοράς για να έρθει η υγιής επιχειρηματικότητα στη χώρα και μαζί με αυτήν η καπιταλιστική ανάπτυξη με μεροκάματα πείνας.
Αγαπημένο ζήτημα για αστικά ΜΜΕ (σ.σ. τα τσοντοκάναλα κατά τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο) που οι ιδιοκτήτες τους εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές και άλλοι εδώ και χρόνια επιχειρούν να φτιάξουν κοινωνική συνείδηση τέτοια που ο λαός να βλέπει το δέντρο της διαφθοράς (σ.σ. που πράγματι είναι πολύ ψηλό) και όχι το δάσος. Δηλαδή την πραγματική αιτία για τα δεινά του, το καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία των μονοπωλίων που βεβαίως γεννά και αναπαράγει τη διαφθορά και πίνει το αίμα των εργατών.
Για του λόγου το αληθές, για να καταλάβει δηλαδή ο καθένας ποιοι μιλούν για διαφθορά, ποιους επικαλείται ο Μιχαλολιάκος για να προβάλει το σύνθημα της Χρυσής Αυγής «Γκρεμίστε τη δικτατορία των διεφθαρμένων», δείτε ποιους επικαλείται!
Διαβάστε και θαυμάστε ποιοι μιλάνε για διαφθορά! Ποιους ο Μιχαλολιάκος έχει ευαγγέλιο!
Λέει λοιπόν στο άρθρο του: «Επί τέλους σε κάτι είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Σε τι; Στην διαφθορά! Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από την έρευνα της διεθνούς διαφάνειας για το 2012, η οποία έρευνα διαπιστώνει όχι μόνον ότι είμαστε πρώτοι στη διαφθορά, αλλά και ότι μέσα στο 2012 (κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβέρνηση Μνημονίου με πρωθυπουργό Σαμαρά), μέσα στον τελευταίο χρόνο δηλαδή, διαπιστώθηκε δραματική αύξηση της διαφθοράς! Η αναφορά της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια δόθηκε στην δημοσιότητα στις 5 Δεκεμβρίου και φυσικά θάφτηκε με επιμέλεια από τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην 94η θέση από πλευράς διαφάνειας δίπλα σε χώρες όπως η… Κολομβία και το Τζιμπουτί! ».
Ποια είναι λοιπόν η Διεθνής Διαφάνεια;
Η «Διεθνής Διαφάνεια» είναι μια παγκόσμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1993 στο Βερολίνο (όπου έχει και σήμερα την έδρα της) από τον πρώην διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Ν. Αφρική P. Eigen, μαζί με πολιτικούς από αναπτυσσόμενες χώρες, με στόχο την καταπολέμηση της «διαφθοράς».
Με τον όρο αυτό εννοούσαν ουσιαστικά την απόσπαση από τοπικούς αξιωματούχους ενός μέρους των χρημάτων από τις επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων και τη «βοήθεια» των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών στις αναπτυσσόμενες (Αφρική, Λατ. Αμερική, Ασία). Ο πραγματικός σκοπός της Οργάνωσης είναι να συμβάλει στην απρόσκοπτη (χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, καθυστερήσεις και κυρίως μη ελεγχόμενες «μίζες») επενδυτική και αναπτυξιακή δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου παγκοσμίως (ιδιαίτερα για ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων, δημόσιων έργων κ.λπ.). Παράλληλα, η συμμετοχή σε αυτήν αξιοποιείται από μονοπωλιακούς ομίλους που συμμετέχουν, ως άλλοθι δήθεν «αδιάφθορης» επιχειρηματικότητας, καλλιεργώντας παράλληλα την απάτη στους λαούς ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια και μάλιστα στα μεγέθη της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς, όπου δρουν αυτοί οι όμιλοι.
Σημερινή πρόεδρος της Οργάνωσης είναι η Καναδέζα Huguette Labelle, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα και σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Διαθέτει 100 περίπου παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.
Το γερμανικό τμήμα της Οργάνωσης, για παράδειγμα, χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Ανάπτυξης, τo ίδρυμα Rockefeller, το πιστωτικό ίδρυμα ανοικοδόμησης, συνεργαζόμενες μεγάλες επιχειρήσεις κ.λπ. Στον κατάλογο των μελών της «φιγουράρουν» μονοπωλιακές επιχειρήσεις όχι και τόσο ...«αδιάφθορες», όπως η διάσημη και στην Ελλάδα Siemens, η Daimler, η ΑΒΒ, η DeutcheBahn, η Fraport κλπ. (όλες έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά).
Το ελληνικό της τμήμα, η «Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς», ιδρύθηκε το 1996. Στα ιδρυτικά της μέλη (και πρώτος αντιπρόεδρός της) συγκαταλεγόταν ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ.
Η σημερινή της Διοίκηση αποτελείται, επίσης, από γνωστά στελέχη ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρό της, τον γνωστό Κωνσταντίνο Μπακούρη, πρόεδρο (και πρώην αντιπρόεδρο) του ΔΣ της «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ» (στο κάτεργο που το 2003 βρήκαν τραγικό θάνατο σε εργατικό «ατύχημα» 6 εργάτες), μέλος του ΔΣ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αλλά και πρόεδρο του Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο κύριος αυτός έγινε πιο γνωστός στο πανελλήνιο ως διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το διάστημα από το 1998 έως το 2000, πριν από την αντικατάστασή του από την Κ. Αγγελοπούλου, θέση στην οποία διορίστηκε με όχι και τόσο ...«διαφανή» τρόπο και για την οποία έλαβε όχι ευκαταφρόνητα ποσά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ταμίας και πρώην αντιπρόεδρός της είναι ο Λευτέρης Αντωνακόπουλος, πρόεδρος της «ΕΛΙΝΟΪΛ - Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων ΑΕ» και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ.
Στις δραστηριότητες της Οργάνωσης περιλαμβάνονται «έρευνες διαφθοράς» που αναθέτει σε εταιρείες, πολυτελή συνέδρια και γκαλά με καλεσμένους γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικούς, οικονομολόγους, νομικούς κ.λπ.
Να τους χαίρεται η Χρυσή Αυγή όλους αυτούς τους ...πολέμιους της διαφθοράς, που ταΐζονται με τον ιδρώτα και το αίμα των λαών.