Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Και μύωπες και βιαστικοί στην «Αυγή»...

Η «Αυγή» με σχόλιό της στην τελευταία σελίδα του σημερινού της φύλλου εγκαλεί τα ΜΜΕ του ΚΚΕ γιατί όπως ισχυρίζεται η «μόνη είδηση που υπήρχε στα ΜΜΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις χτεσινές κινητοποιήσεις για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου» ήταν η είδηση του «902.gr» για το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό και κάνει λόγο για «επιλεκτικότητα».
Αφού διαβάζουν λοιπόν τα ΜΜΕ του ΚΚΕ (όχι «επιλεκτικά» μάλιστα), θα έπρεπε να δουν και την ανακοίνωση της ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου (στον «902.gr» από χτες, στο «Ριζοσπάστη» σήμερα), το ρεπορτάζ για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες (στον «902.gr» από χτες, στον «Ριζοσπάστη» σήμερα), καθώς και το άρθρο «Δεκέμβρης 2008: Επίκαιρα συμπεράσματα και μηνύματα» (από χτες στον «902.gr»), το οποίο μάλιστα διαδόθηκε ευρύτατα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και έχει ήδη διαβαστεί από χιλιάδες ανθρώπους στο διαδίκτυο.
Επίσης αν δεν ήταν «βιαστικοί», σήμερα στον «Ριζοσπάστη» (σελ. 14) θα διάβαζαν το ρεπορτάζ για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
Θα συστήναμε λοιπόν «γυαλιά» και υπομονή...
Αν και δεν νομίζουμε ότι θα «ανακουφίσουν» την πραγματική ενόχληση της «Αυγής», που είναι η στάση του ΚΚΕ, το οποίο το Δεκέμβρη του 2008 πρωτοστάτησε και τότε και κάλεσε πρώτο στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική καταστολή, που είναι ότι το ΚΚΕ και τότε και σήμερα αναδεικνύει ότι η οργανωμένη και περιφρουρημένη, μαζική λαϊκή πάλη και παρέμβαση είναι αυτή που απαντάει και στην κρατική βία και στην αντιλαϊκή πολιτική.
ΥΓ: Η είδηση που διαβάζετε συνδέεται με τις ειδήσεις του «902.gr» την Πέμπτη 6/12, που «δεν είδε» η «Αυγή»...