Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ: Να συγκληθούν άμεσα τα ΔΣ των Ενώσεων δημάρχων και περιφερειαρχών

Την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος για να καταγγείλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που στέλνει στην ανεργία, εργαζόμενους στους δήμους, ζητά η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Η δήλωση που διανεμήθηκε μέσω του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έχει ως εξής:
«Ζητάμε έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για να καταγγείλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η επιβεβαίωση της απόφασης του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης των εργαζομένων, σήμερα σημαίνει, ότι οι Δήμοι πρέπει να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων με κάθε τρόπο και μέσο.
Ο στόχος είναι να παραμείνουν στη δουλειά τους και να ανακληθεί οριστικά η απόφαση "περί διαθεσιμότητας" που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταγγέλλει τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι οποίοι προπορευόμενοι και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης της συγκυβέρνησης υπονομεύοντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με εισαγγελείς και με τη μη πληρωμή τους».
Επιπλέον αίτηση για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), κατέθεσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς το ΔΣ της ΕΝΠΕ.
Σε αυτήν επισημαίνεται: «Με αφορμή τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δρομολογεί τις διαδικασίες υλοποίησης της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ζητάμε την άμεση έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΕΝΠΕ για να καταγγείλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αποφασίσει ότι κανείς περιφερειάρχης να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης των εργαζομένων.
Ο στόχος είναι να παραμείνουν στη δουλειά τους και να ανακληθεί οριστικά η απόφαση "περί διαθεσιμότητας" που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις».