Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελλία της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ: Ανυπόστατη επίθεση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, χέρι χέρι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανυπόστατη επίθεση κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» δυο συνδικαλιστικών στελεχών του χώρου των ΟΤΑ, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ηγεσίας αυτής της Παράταξης, με ποιον συνδιαλέγονται και τίνος τις σκοπιμότητες υπηρετούν.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγούν την ΠΟΕ - ΟΤΑ
Με αφορμή τη συνέντευξη στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" δυο συνδικαλιστικών στελεχών του χώρου των ΟΤΑ, από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκδόθηκε δελτίο τύπου (10/1/2013) το οποίο προβαίνει σε μια πέρα για πέρα ανυπόστατη επίθεση στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
To συγκεκριμένo Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και αυτοί που το συνέταξαν οδηγούν την ΠΟΕ - ΟΤΕ σε επικίνδυνο κατήφορο.
Θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά και η ΠΟΕ - ΟΤΑ ας αναλογιστεί στις ευθύνες της:
- Δεν μπορεί ως Ομοσπονδία να διαμορφώνεις θέση "απεργώ, αλλά συνδιαλέγομαι με τους Δημάρχους ώστε το μεροκάματο να πέφτει".
- Δεν μπορεί να δηλώνεις απεργός, να χτυπάς κάρτα, να μη δουλεύεις και να ζητάς το μεροκάματο.
Η πράξη αυτή αντιβαίνει στην ηθική της εργατικής τάξης και των αγώνων της.
Τελικά σε τίνος την αγκαλιά οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους με μια τέτοια θέση;
Μήπως σ’ αυτή του κρατικού μηχανισμού και των Δημάρχων ;
Μια τέτοια θέση με ποιους εξ αντικειμένου αναπτύσσει συμμαχία; Με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τα λαϊκά στρώματα ή με τους Δημάρχους ;
Η τοποθέτηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ πως επιδιώκει και προωθεί "κοινό μέτωπο με τους Δημάρχους", δηλαδή μ’ αυτούς που υλοποιούν στο ακέραιο όλη την έκταση της αντιλαϊκής πολιτικής, αντικειμενικά εγκλωβίζει τους εργαζόμενους σε λάθος δρόμο.
Απευθυνόμαστε στην συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας θέλοντας να τους πούμε το εξής κι ας το κρατήσουν:
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εφόσον υιοθετεί και συμπλέει με αντιλήψεις σαν αυτές που καταγράφονται στο δελτίο τύπου οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και εγκλωβίζεται σε αδιέξοδες λογικές. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο.
Τώρα όσο για το ποιοι ήταν μπροστάρηδες, ποιοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες που έγιναν, ποιοι πάλεψαν για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας και των Γενικών Συνελεύσεων, για τον ταξικό - αγωνιστικό προσανατολισμό των κινητοποιήσεων αυτό το ξέρουν καλύτερα στους τόπους δουλειάς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Ας μην τους υποτιμούμε ! Ξέρουν κι αυτοί να κρίνουν!
Και κάτι άλλο.
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλό θα είναι να δει πως θα οργανωθούν μαζικοί λαϊκοί αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο των ΟΤΑ αλλά και ενάντια στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα και όχι να καλύπτει πράξεις τυχοδιωκτισμού και ανυπόστατες επιθέσεις στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Τέλος, ας ξέρουν οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΟΤΑ - και όχι μόνο- πως το εν λόγω τρισέλιδο δελτίο τύπου που υπογράφει η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, είναι κατά βάση το ίδιο κείμενο που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πριν τις γιορτές από τον εκπρόσωπο των Αγωνιστικών Κινήσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτά για να μπορούν καλύτερα οι εργαζόμενοι να βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ηγεσίας αυτής της Παράταξης, με ποιον συνδιαλέγονται και τίνος τις σκοπιμότητες υπηρετούν.
Αθήνα, 11/1/2013».