Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ από το τραπέζι»... μοιράζουν «εκπτώσεις»

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συνάντηση του γενικού γραμματέα Πυροσβεστικού Σώματος με στελέχη γνωστής εταιρείας αλυσίδας καταστημάτων μαζικής εστίασης,καθώς και του «εθελοντικού» φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα».
Στη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι του υπουργείου ευχαρίστησαν τους προσκεκλημένους για την προσφορά της εταιρείας μαζικής εστίασης να διαθέσει τα είδη της, με μειωμένες τιμές από τα καταστήματα του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα,σε όλους τους αστυνομικούς και πυροσβέστες που βρίσκονται σε υπηρεσία.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα»,με μέλη της μονοπωλιακούς ομίλους  και στελέχη αυτών των επιχειρήσεων,έχει για σκοπό της, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, την προώθηση του εθελοντισμού, του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού κλπ.
Αυτοί, λοιπόν, που ευθύνονται για την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης σαν αποτέλεσμα υπερσυσσώρευσης αμύθητων κερδών.
Αυτοί που ελέγχουν την παραγωγή, την ποιότητα, τη διακίνηση, την πώληση προϊόντων διατροφής και καθορίζουν μονοπωλιακά τις τιμές σε βασικά προϊόντα διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας,έρχονταιμε τη μάσκα του «ευεργέτη» και στα πλαίσια της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να προσφέρουν αυτό το μικρό δώρο».
Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να τρέφουν αυταπάτες. Ο λύκος δεν γίνεται πρόβατο.
Οι εταιρείες χρησιμοποιούν κάθε είδους «δόλωμα» για να αυξήσουν τον τζίρο τους εν μέσω κρίσης.
Απευθύνονται σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα με πρόθεση να εξασφαλίσουν πελάτες τους, χιλιάδες αστυνομικούς και πυροσβέστες που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο.
Προσπάθησαν να παρουσιάσουν την εκπτωτική πολιτική τους, σαν ανταπόδοση «της ενίσχυσης του πολύτιμου έργου που μας προσφέρεται,την ασφάλεια».
Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έσπευσε, βεβαίως, να ευχαριστήσει την εταιρεία για την προσφορά της, αναζητώντας και άλλους τρόπους και μεθόδους  ενίσχυσης των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.
Η τραγική κατάσταση που βιώνουν συνολικά οι εργάτες και υπάλληλοι με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, χαράτσια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με δήθεν ευεργεσίες από τη μεριά της πλουτοκρατίας.
Οι εργάτες και οι υπάλληλοι δεν είναι επαίτες.
Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της εργασίας τους απαιτούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με αποδοχές και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και οικογενειών τους.