Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΕΠ. ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση «του νόμου και της τάξης», που για άλλη μια φορά ως απάντηση στις διαμαρτυρίες του λαού χρησιμοποίησε τη βία, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, την καταστολή, τους ξυλοδαρμούς, ψέματα, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές.


Αντιπροσωπεία εργαζομένων από διάφορα σωματεία και ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα, για να διαμαρτυρηθούν στον Υπουργό για τα νέα αντεργατικά μέτρα που αποφάσισαν για το ασφαλιστικό και για την προκλητική δήλωση του Υπουργού ότι: «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε πάνω στον ιδρώτα και τον κόπο χιλιάδων εργαζόμενων. Η κοινωνική ασφάλιση συμπυκνώνει τις κατακτήσεις πολύχρονων, σκληρών και αιματηρών αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού μας, για να έχει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, Κοινωνική Πρόνοια και προστασία. Οι κυβερνήσεις διαδοχικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι βιομήχανοι και όλο το σκυλολόι των καπιταλιστών, έκλεψαν, λεηλάτησαν και έπαιξαν στον τζόγο τον ιδρώτα των εργαζομένων, "κούρεψαν" την περιουσία των ταμείων, απήλλαξαν τους εργοδότες από τις εισφορές τους.

Αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΜΕ είναι γελασμένοι. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε Συνδικάτο, κάθε συνταξιούχο και αυτοαπασχολούμενο, να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο αποφασιστικά την κυβερνητική βία και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι.


ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013