Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μαζική λαϊκή απαίτηση από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ: Πάρτε πίσω τώρα την επίταξη!




Η μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις 13.00 του Σαββάτου στα Προπύλαια. Το μήνυμα σαφές: «Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την επίταξη»!
Σωματεία, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές, έδωσαν το "παρών" στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και καταδίκασαν την πολιτική επιστράτευση της συγκυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους στο Μετρό.
Οι συγκεντρωμένοι μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας του Γ. Κιούση από το ΠΑΜΕ Μεταφορών έκαναν πορεία και μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη Βουλή. Με τα συνθήματά τους δήλωσαν ότι δεν τρομοκρατούνται από την καταστολή της κυβέρνησης και εξέφρασαν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του Μετρό και σε όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Γιατί είναι ένας αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.







Γιάννης Κιούσης: «Να γίνουν κουρελόχαρτα τα χαρτιά της επιστράτευσης»
 


«Στόχος της συγκέντρωσής μας σήμερα είναι να γίνουν κουρελόχαρτα τα χαρτιά της επιστράτευσης. Στόχος της κυβέρνησης σήμερα είναι να γονατίσει τον εργαζόμενο, να τον κάνει να σκύψει το κεφάλι, να νιώθει ότι είναι μόνος του. Γι αυτό μιλάνε για συντεχνίες.»
Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Κιούσης ξεκίνησε την ομιλία στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και ενάντια στην επιστράτευση της συγκυβέρνησης. Ο Γ. Κιούσης τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, όλης της Ελλάδας να γίνει επίκεντρο το ζήτημα του να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση», και συμπλήρωσε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις γίνονται για όλους τους εργαζομένους.