Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τα νοικοκυριά παγώνουν και η συγκυβέρνηση κάνει μπίζνες...

Την ώρα που χιλιάδες φτωχά εργατικά νοικοκυριά παγώνουν κυριολεκτικά από το χιονιά επειδή δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο ή να εξασφαλίσουν αλλιώς τη θέρμανση για τις οικογένειες και τα παιδιά τους, η συγκυβέρνηση έχει το θράσος να ανακοινώνει μέτρα πριμοδότησης επιχειρηματιών που εμπορεύονται τα λεγόμενα ενεργειακά τζάκια. Και τάζει κίνητρα για όποιον μετατρέψει το τζάκι του σε ενεργειακό, κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος.
Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι το μέτρο της παροχής κινήτρων ώστε να μετατραπούν τα τζάκια σε ενεργειακά έχει στόχο τόσο την εξοικονόμηση πόρων για θέρμανση όσο και την άμβλυνση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Και αυτό θα ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», όπως επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα με αφορμή την αδυναμία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών να ζεσταθούν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, έχουν εμφανιστεί πολλές εταιρίες που λανσάρουν τέτοια ενεργειακά τζάκια. Μάλιστα, γνωστά αστικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν αναλάβει και ρόλο πλασιέ αυτών των επιχειρήσεων. Την ώρα που ο λαός παγώνει αυτοί κάνουν μπίζνες...