Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αντιδραστική απόφαση στην Ελάτεια για «περιπολίες πολιτών»

Με αφορμή την απόφαση που πήρε η συνέλευση που οργάνωσε το τοπικό συμβούλιο της Ελάτειας, για συγκρότηση περιπολιών από πολίτες, προκειμένου να περιφρουρηθεί αποτελεσματικότερα το χωριό τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρονάς Αναστάσιος, Γκικόπουλος Γιώργος και Ντούρου Σοφία σημειώνουν τα εξής:
«Οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι ληστείες και κάθε παραβατική συμπεριφορά συνιστούν κοινωνικό-πολιτικά προβλήματα που εμφανίζονται και εξελίσσονται παράλληλα με την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία. Εμφανίζονται οξύτερα τις περιόδους οικονομικών κρίσεων, όταν η ανεργία και η φτώχεια φτάνουν στα ύψη.
Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπισή τους είναι ευθύνη και υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας, που για αυτό τον λόγο αξιοποιεί τα θεσμοθετημένα, κατάλληλα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα αστυνομικά όργανα.
Για κανένα λόγο, το βάρος αυτό δεν μπορούν να σηκώσουν οι όποιες ομάδες πολιτών που θα αυτοδικούν ή θα τρομοκρατούν με την δυνατότητά τους να αυτοδικήσουν.
Τέτοιες πρακτικές αποτελούν υπόβαθρο και έκφραση φασιστικών αντιλήψεων, με ρατσιστικές προεκτάσεις που δεν ταιριάζουν στο λαό μας και την ιστορία του. Δεν συμβαδίζουν με τις αρχές και τις αξίες των εργαζομένων που προσδοκούν μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο».