Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Ψέματα και κοροϊδίες οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τις ψέμματα και κοροϊδίες.
«Είμαστε στους καθημερινούς αγώνες και θα τους δυναμώσουμε μαζί με την Εργατική Τάξη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Αυτή είναι η απάντηση», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αυτοί που χρόνια και χρόνια για λογαριασμό του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων και των τραπεζιτών, λήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων χαρίζοντας τους δισεκατομμύρια, είτε μέσα από χαριστικές πράξεις, είτε μέσα από διάφορες ρυθμίσεις, είτε μέσα από τα χρηματιστήρια κτλ, έχουν το απύθμενο θράσος να βγαίνουν και να κατηγορούν την Εργατική Τάξη και τους συνταξιούχους ως υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση που βιώνουν στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.
Η θρασύτατη δήλωση του υπουργού Εργασίας Ιωάν. Βρούτση, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα «πελατειακών σχέσεων», προσπαθεί να εμφανίσει το θύτη, ως θύμα και να ρίξει τις ευθύνες, που είναι αποκλειστικά όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, της σημερινής τρικομματικής, που υπηρέτησαν και υπηρετούν το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, από την κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και τα ρίχνουν στις πλάτες τους.
Λέει καθαρά αδίστακτα ψέματα ο υπουργός, γιατί ξέρει ότι το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα στηρίχθηκε πάνω στον ιδρώτα και τον μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων και συμπυκνώνει τις κατακτήσεις πολύχρονων και αιματηρών αγώνων. Το ξέρει και το κάνει για να αντιστρέψει την αλήθεια, γιατί τα άγρια αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα δεν τελείωσαν και θα συνεχισθούν. Αυτή είναι η επιταγή της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου.
Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας τα θέλουν για δούλους φθηνή εργατική δύναμη και τους συνταξιούχους στον καιάδα.
Καταγγέλλουμε τα ψέματα και τις κοροϊδίες είμαστε στους καθημερινούς αγώνες και θα τους δυναμώσουμε μαζί με την Εργατική Τάξη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Αυτή είναι η απάντηση».