Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Π.Α.ΜΕ: Δωρεάν μετακίνητη ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε χτες με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων

Απαιτώντας τη δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε χτες με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν την πάλη τους και να συνεχίσουν την πίεση προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία έθεσε το αίτημα χιλιάδων ανέργων, των συνδικάτων, των εκατοντάδων επιτροπών ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, απλήρωτων εργαζομένων για τη μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς δεν μπορούν, αδυνατούν να πληρώσουν πέρα από τα υπόλοιπα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ενοίκια σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, για αγορά των ειδών διαβίωσης κ.λπ.) το εισιτήριο για την μετακίνησή τους.
 
Η επιστολή του ΠΑΜΕ
Αναλυτικά, η επιστολή που έστειλε το ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Σταθόπουλο Νίκο
Κύριε Γενικέ
Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν το Νοέμβρη του 2012 τους 972.704. Από το σύνολο των ανέργων μόλις οι 214.573 παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι άνεργοι ανήλθαν στους 1.203.918.
Οποια στοιχεία και αν δει κανείς η ουσία δεν αλλάζει. Η ανεργία αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς. Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν είναι τα ακριβή. Οι άνεργοι στη χώρα μας είναι πολύ περισσότεροι και ξεπερνούν το 1.500.000. Ανεργος είναι και αυτός που εργάζεται μία και δύο ώρες τη ημέρα, οι εκ περιτροπής κ.λπ. Χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Οι ανάγκες των ανέργων δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε καν και με αυτό το άθλιο επίδομα ανεργίας. Πόσο μάλλον όταν χιλιάδες άνεργοι κάθε μέρα θέλουν να κινηθούν για τις ανάγκες τους και αδυνατούν να πληρώσουν πέραν όλων των άλλων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ενοίκιο σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, για αγορά των ειδών διαβίωσης κ.λπ.) και το εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κε Γενικέ
Αποτελεί απαίτηση των χιλιάδων ανέργων, των συνδικάτων, των εκατοντάδων επιτροπών ανέργων, να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητάμε:
Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και απλήρωτων εργαζόμενων».