Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία του Δήμου Πετρούπολης για τη Χρυσή Αυγή

Η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ στο Δήμο Πετρούπολης καταγγέλλει την προσπάθεια διαστρέβλωσης και προβοκάτσιας των δυνάμεων που καλούσαν στην συγκέντρωση "19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική"
Διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες έσπευσαν να παραποιήσουν την πραγματικότητα, αναφέροντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πετρούπολης υπερψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων καλούσε και στην συγκέντρωση-πορεία στις 19 Γενάρη. Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου καμία σχέση δεν έχει με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Αντ΄ αυτού η Διοίκηση έθεσε προς ψήφιση στο Συμβούλιο το παρακάτω κείμενο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Ο φασισμός είναι η πιο σκληρή, ανοιχτή και αυταρχική μορφή εξουσίας του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι γέννημά του και τον χρησιμοποιεί για να διατηρήσει την ύπαρξή του. Άρα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, πρέπει να είναι αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Εγκλωβίζει συνειδήσεις η άποψη ότι, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ξεχωριστός από τον αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.
Από αυτά και μόνο καταλαβαίνει κανείς πως η φασιστική οργάνωση της Χ.Α. είναι το μακρύ και δολοφονικό χέρι του αστικού συστήματος στο ταξικό εργατικό κίνημα. Είναι το μαστίγιο του συστήματος ενάντια στις εργατικές διεκδικήσεις, είναι το εργαλείο αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τις πραγματικές αιτίες των δεινών τους.
Αέρα στα πανιά της Χ.Α. έδιναν και δίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα γνωστά συνθήματα περί “ανακαταλήψεως των πόλεων” από τους μετανάστες και του δόγματος της “μηδενικής ανοχής” ενάντια στις συνθήκες ανομίας, όπου ανομία εννοούν τις απεργίες, τις εργατικές πορείες και οτιδήποτε άλλο έρχεται αντιμέτωπο με τους νόμους τους, προωθώντας τη “λογική των δύο άκρων”, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τις εγκληματικές ενέργειές τους με τους εργατικούς αγώνες.
Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί τους εργατικούς αγώνες “νουθετώντας” τους εργαζόμενους να τα βρουν με τον εργοδότη τους γιατί έχουν κοινό συμφέρον. Έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους εξαθλιωμένους μετανάστες, κυνηγώντας τους με δολοφονικές επιθέσεις, δείχνοντάς τους ως την αιτία του τραγικού ποσοστού ανεργίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της κυβέρνησης που δίνει “γη και ύδωρ” στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της κερδοφορίας του και της ανταγωνιστικότητας.
Η Χρυσή Αυγή και η δράση της, θα πάρει απάντηση από το ταξικό εργατικό κίνημα. Είναι ένα φασιστικό μόρφωμα και η αντιμετώπισή του θα γίνει με όρους του λαϊκού κινήματος, καταδικάζοντας τη δράση της μέσα από μαζικές διαδικασίες, αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό τους πρόσωπο και τον πραγματικό ρόλο τους. Καμία ενέργειά τους δεν θα μείνει αναπάντητη! Όπου υπάρχει ισχυρός ταξικός πόλος δεν θα τολμούν να εμφανιστούν για να χύσουν το δηλητήριό τους!
Το Δ.Σ. για μία ακόμη φορά καταδικάζει κάθε φασιστική, ναζιστική οργάνωση και ενέργεια και καλεί τον κάθε εργαζόμενο να απαντήσει μέσα από το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό σύστημα.”

Η προσπάθεια των δυνάμεων αυτών να “τσουβαλιάσουν” την πολιτική θέση μας δε θα περάσει.