Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΖΙΑ

Την Κυριακή 20/01/2013, ο Δήμος Νέας Σμύρνης και ο ΟΝΑ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ διοργανώνει αγώνες δρόμου με την ονομασία «Κώστας Κοτζιάς».

Σε μια περίοδο έντασης των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων που συνοδεύονται από την όξυνση της καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, την ίδια ώρα που η ναζιστική – φασιστική Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως η «σιδερένια φτέρνα» του συστήματος, η δημοτική αρχή δίνει το όνομα του φασίστα Κώστα Κοτζιά, σε αγώνες δρόμου που θέλει να πιστεύει ότι συνεισφέρουν στον λαϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Τους υπενθυμίζουμε ότι ο φασίστας, αντικομμουνιστής Κώστας Κοτζιάς ήταν φανατικός υποστηρικτής του Μουσολίνι και του Χίτλερ, συνδαιτυμόνας των Γκαίμπελς και Γκέρινγκ, συνοδοιπόρος του δικτάτορα Μεταξά και του αρχιβασανιστή Μανιαδάκη.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί τις ευθύνες που φέρει για το βαρύ αυτό ατόπημα και θα αλλάξει  την ονομασία της εκδήλωσης. Άλλωστε η πόλη μας έχει να επιδείξει πολλά ονόματα ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και που συνδέθηκαν με τον λαϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό.