Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ: Στην Ιταλία δασκάλες και καθαρίστριες πληρώνουν το φαγητό των μαθητών

Τέσσερις δασκάλες και καθαρίστριες, μαζί με τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος της κωμόπολης Άντρο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, αποφάσισαν να συνεισφέρουν «από την τσέπη τους» τα χρήματα για να μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε στο εστιατόριο του σχολείου δεκαπέντε μαθητές οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Πρόσφατα, ο δήμαρχος της κωμόπολης Όσκαρ Λαντσίνι, στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, είχε δηλώσει ότι «τα παιδιά οι γονείς των οποίων δεν καταβάλλουν κάθε μήνα τα προβλεπόμενα τριάντα ευρώ για το μεσημεριανό φαγητό, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να τρώνε με τους συμμαθητές τους».
Πέρυσι το κόστος είχε καλυφθεί από το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, από την εθελοντική καθολική οργάνωση Caritas και έναν τοπικό επιχειρηματία ο οποίος και είχε λάβει τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Φέτος όμως το πρόβλημα παρουσιάστηκε εκ νέου και ο δήμαρχος δεν θέλησε να «κάνει πίσω». Η πρωτοβουλία στην οποία προχώρησαν οι δασκάλες και οι καθαρίστριες θα συνεχισθεί ως τον Ιούνη.
Οι δεκαπέντε μαθητές στην πλειονότητά τους είναι παιδιά οικογενειών αλλοδαπών που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης.