Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Φορολογικό: «Εθαψαν» τις τροπολογίες του ΚΚΕ

Χωρίς καν να τοποθετηθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, αλλά και χωρίς να πάρουν θέση τα υπόλοιπα κόμματα, η κυβέρνηση δεν έβαλε σε ψηφοφορία τις τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι τροπολογίες προέβλεπαν την κατάργηση της λεγόμενης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, του χαρατσιού της ΔΕΗ, του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
Την κυβερνητική στάση, αλλά και τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στις τροπολογίες του ΚΚΕ κατήγγειλε ο Ν. Καραθανασόπουλος στο κλείσιμο της συζήτησης αργά το βράδυ. Τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών έδειξε περιφρόνηση και απέφυγε να τοποθετηθεί έστω και στοιχειωδώς. Πρόσθεσε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα επέδειξαν αφωνία. Να σημειωθεί ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης στην ομιλία του είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση πάνω στις τροπολογίες.
Μόνο μετά την τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι «στη σωστή κατεύθυνση» η πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθούν τα χαράτσια. Κλιμακώνοντας την πρόκληση και την κοροϊδία, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ισχυρίστηκε ότι το φορολογικό έχει στόχο «να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά» και την ώρα που τα φοροχαράτσια ήρθαν για να μείνουν, είπε ότι «μετά θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τη φορολογία γιατί δεν είμαστε υπέρ των φόρων».