Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Coca Cola 3E»: Να απομονωθούν οι άνθρωποι της εργοδοσίας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «Coca-Cola 3E» στο εργοστάσιο της Πάτρας «να απομονώσουν και να αντισταθούν στις φωνές και τους ανθρώπους της εργοδοσίας που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των σχεδίων της εταιρείας καλώντας μας να απολυθούμε "εθελούσια", γιατί η "εταιρεία δε βγαίνει"», απευθύνει με ανακοίνωση το Κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Νομού Αχαΐας.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχωρά σε «κύμα» μαζικών απολύσεων με τη μορφή της «εθελούσιας αποχώρησης». Αξίζει να σημειωθεί ότι πανελλαδικά και με αφορμή την κρίση έχει απολύσει 1.400 εργαζόμενους, δίνοντας 140 εκατομμύρια ευρώ ως κίνητρα «εθελούσιας» αποχώρησης. Μόνο στα εργοστάσια της πολυεθνικής σε Πάτρα και Αίγιο έχουν απολυθεί πάνω από 100 εργαζόμενοι. «Τα κάνουν όλα αυτά γιατί θέλουν να απαλλαγούν από εργαζόμενους με δικαιώματα και να προσλάβουν εργαζόμενους με εργολαβική σχέση και με μισθούς των 500 ευρώ», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου.
Όπως σημειώνει, οι προσπάθειες των ανθρώπων της εργοδοσίας να βάλουν πλάτη σε αυτά τα σχέδια «υπονομεύουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων και βάζουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας. Τα δικαιώματά μας μόνο με συλλογικούς, μαζικούς, ταξικούς αγώνες κατακτούνται ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, με αποδυνάμωση των κομμάτων τους και των στηριγμάτων τους στα εργοστάσια, συνολικότερα στο εργατικό κίνημα».
Και τονίζει: «Το ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου θα δώσει όλες του τις δυνάμεις με σταθερότητα και επιμονή για να εμποδίσει την υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων της εργοδοσίας, αλλά και να σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία».