Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Βενιζέλος: Χρησιμοποιεί την «Χρυσή Αυγή» για να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα

Σε βήμα για να «υμνήσει» τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κρατική καταστολή εναντίον των
ναυτεργατών, των εργαζομένων στα ΜΜΜ, των αγροτών και συνολικά του λαϊκού κινήματος, μετέτρεψε χτες ο Ευαγ. Βενιζέλος τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ «για την αντιμετώπιση των φαινομένων εκφασισμού, την καταπολέμηση της κοινωνικής βίας και του ρατσισμού».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε το «σκιάχτρο» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που την εξέθρεψε και τη συντηρεί το αστικό πολιτικό σύστημα, για να καλέσει σε «συμπόρευση όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» εναντίον της. Την ίδια στιγμή άφησε στο απυρόβλητο την κοινή γραμμή των κυβερνητικών εταίρων με τους φασίστες, οι οποίοι προασπίζοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, στρέφονται ενάντια στους λαϊκούς αγώνες και το ταξικό κίνημα.
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε και σε ανοιχτή επίθεση εναντίον του ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ και σε μια βρώμικη προσπάθεια να τσουβαλιάσει τις εργατικές κινητοποιήσεις και «τα φαινόμενα της βίας» και με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ισχυρίστηκε: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ανήκουν στο συνταγματικό τόξο, οι οποίες δεν είναι πάντα όσο καθαρές θα θέλαμε στην απόλυτη, χωρίς καμία επιφύλαξη καταδίκη κάθε μορφής βίας».
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική προπαγάνδα σπίλωσης των εργατικών αγώνων, ο Ευαγ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «φαινόμενα κοινωνικής και πολιτικής βίας υπάρχουν και πολύ πέραν της Χρυσής Αυγής». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «καμιά μορφή οικονομικής κρίσης, εισοδηματικής περικοπής, δυσπραγίας, ανεργίας, αποεπένδυσης, δεν δικαιολογεί το φασισμό και τη βία», επιχείρησε να παρουσιάσει το κόμμα του και τους εταίρους της συγκυβέρνησης, που με την πολιτική τους συντρίβουν τα λαϊκά δικαιώματα, σαν δυνάμεις «αποτροπής» των φαινομένων του «ναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», με στόχο να αποπροσανατολίσει το λαό και να μείνει στο απυρόβλητο η αστική βαρβαρότητα και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην απεργία των ναυτεργατών υπεραμύνθηκε του αχαλίνωνου κυβερνητικού αυταρχισμού και προκλητικά χαρακτήρισε την επιστράτευση «μια συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενη διαδικασία», την οποία επέβαλε η κυβέρνηση για την «εξυπηρέτηση των νησιών»! Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στην προχτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «δεν τέθηκε ζήτημα για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα» αλλά την ίδια ώρα επιχείρησε να ποινικοποιήσει τις εργατικές κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι «το θέμα είναι πώς αντιλαμβάνεσαι την ευθύνη σου την κοινωνική και πώς κάνεις χρήση των δικαιωμάτων σου». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Ευαγ. Βενιζέλου είναι συνέχεια της συντονισμένης επιχείρησης της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε «νομοθετική ρύθμιση» για περαιτέρω περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα, επιδίωξε να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και των αγροτών υποστήριξε ότι «πρέπει να αποτραπεί η ταλαιπωρία της υπόλοιπης κοινωνίας, μέσα από τέτοιες κινητοποιήσεις».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε συνολικά να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και συνολικά της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, για την ενίσχυση της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» και προανήγγειλε την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο νόμου προβλέπει «αυξημένη ποινική ευθύνη σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από βουλευτές και ευρωβουλευτές».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα «να μην συνυπάρχουμε, να μη συνλειτουργούμε, να μην παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες με τη Χρυσή Αυγή στα θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Να μη συγκροτείται κοινοβουλευτική πλειοψηφία με συνυπολογισμό των ψήφων της Χρυσής Αυγής». Βέβαια όταν ρωτήθηκε από τον «902» πώς «εξηγείτε στα φαινόμενα καταστολής απεργιακών κινητοποιήσεων, φαινόμενα πολιτικών επιστρατεύσεων, να υπάρχει συμπόρευση της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή», ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει καμία συμπόρευση» και ότι «η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται αυτό που θεωρεί κενό στην άσκηση της κρατικής εξουσίας και προσφέρει προστασία και ασφάλεια στον πολίτη»!

902.gr