Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι σάλιαγκες «σκάσανε μύτη»


Σαν τα σαλιγκάρια στη βροχή βγαίνουν οι κάθε λογής ΚΚΕδολόγοι, κάθε φορά που ο λαός
δυναμώνει την πάλη του ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και πάει να κάνει ένα βήμα μπροστά στην πολιτική του συνείδηση και την κατεύθυνση των αγώνων του.
Αυτή τη φορά ο λόγος για τον Δημήτρη Μητρόπουλο από «ΤΑ ΝΕΑ», του οποίου οι «βαθυστόχαστες» αναλύσεις φτάνουν μέχρι το σημείο να αντιγράφει copy-paste τα γνωστά και χιλιοειπωμένα συκοφαντικά προβοκατόρικα σχόλια σε βάρος του ΚΚΕ. Με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών και το ρόλο που έπαιξαν οι ταξικές δυνάμεις και οι κομμουνιστές σε αυτή, ο αρθρογράφος επαναλαμβάνει ό,τι κατά καιρούς γράφεται από τις «έγκυρες» στήλες των αστικών ΜΜΕ και όχι μόνο. Γράφει:
«εν μέσω κομμένων κάβων, ΜΑΤ και ναυτεργάτων, βρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για το αναγκαίο ημιεπαναστατικό χάπενιγνκ» και συνεχίζει στο ίδιο άρθρο: «την περίοδο εκείνη (σ.σ. εννοεί επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) είχαν ακουστεί, ακόμη και για κανάλι επαφής Περισσού–Κατεχάκη (σ.σ. αστυνομία), αλλά και για ασυλία του ΚΚΕ σε θέματα κινητοποιήσεων».
Αυτό το τελευταίο μόνο στρατευμένος συκοφάντης μπορεί να το κάνει. Και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το ΚΚΕ, η ιστορία του από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, είναι στην αντίπερα όχθη από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης και του κράτους της, από την πολιτική και την ιδεολογία των αστών. Όσα και να κάνουν δεν πρόκειται να πιστέψει ο λαός στρατευμένους συκοφάντες και διάφορους άλλους προβοκάτορες.
Μιλάμε, δηλαδή, για τέτοιες πρωτοτυπίες στην αστική αρθρογραφία! Βεβαίως όλοι αυτοί δε φιλοτιμήθηκαν να γράψουν δύο αράδες (έστω για το ξεκάρφωμα) για τους λόγους της απεργίας των ναυτεργατών. Για τους απλήρωτους εδώ και μήνες ναυτεργάτες. Για τα νησιά όπου δεν πιάνει βαπόρι και αν πιάσει, πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο σαν να είναι πρώτη θέση κρουαζιερόπλοιο. Για την κατάργηση των ΣΣΕ και τις αλλαγές στις συνθέσεις των πλοίων που στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες ναυτεργάτες.
Δε θα ασχοληθούμε γι’ αυτό πιο αναλυτικά και να επαναλάβουμε αυτά που έχουμε πει χιλιάδες φορές και τα ξέρει ο λαός. Ότι το ΚΚΕ δεν κάνει χάπενινγκ για λόγους εντυπωσιασμού ή ψηφοθηρίας. Ότι είναι πάντα στο πλευρό των λαϊκών αγώνων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Ότι τα μέλη του πρωτοστατούν σε αυτούς τους αγώνες για να αποκτήσουν δυναμική, στόχο και προοπτική. Αυτό έκαναν πάντα και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν με μεγαλύτερη ένταση, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Γιατί το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει φάει τα ψωμιά του και για να επιβιώσει, εξαθλιώνει όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους. Για όλα αυτά βέβαια δε μπορούμε να πείσουμε ούτε τον αρθρογράφο, ούτε την εφημερίδα του. Και ποσώς μας ενδιαφέρει….
Το ερώτημα όμως που προκύπτει για τον εργαζόμενο λαό, για κάθε αγωνιστή είναι το εξής: Γιατί σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης επικεντρώνουν τα πυρά τους στο ΚΚΕ, αξιοποιώντας και την προβοκάτσια και τη συκοφαντία;
του Μιλτιάδη Κόκκινου
902.gr