Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Για τα ρατσιστικά εγκλήματα και τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής



Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης καταγγέλλει τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που με
την εγκληματική της δράση, έχει αποκλειστικό στόχο να χτυπήσει την ανάπτυξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος και να διαφυλάξει το σύστημα της δικτατορίας των μονοπωλίων. Καταγγέλλουμε τη δολοφονία στα Πετράλωνα του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ρατσιστές με κίνητρα που προέρχονται από την ιδεολογία και πρακτική της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός ότι οι δράστες ήταν συμπολίτες μας, δείχνει ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, ακόμα και σε περιοχές που δεν είναι έντονα τα ρατσιστικά φαινόμενα. Την ίδια δράση προσπαθεί να αναπτύξει και μέσα στα σχολεία, δηλητηριάζοντας τις συνειδήσεις των μαθητών, της μέλλουσας εργατικής τάξης, ακόμα και με δολοφονικές πρακτικές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολουμένους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να καταδικάσουν και να απομονώσουν το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής, ορθώνοντας μπόι απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση του και γεννά τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που οξύνεται η ταξική πάλη, αξιοποιούνται από το αστικό κράτος όλοι αυτοί οι παρακρατικοί μηχανισμοί. Σκοπό τους έχουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, διοχετεύοντας την οργή και την αγανάκτηση του λαού σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, σε αιτίες που δεν θίγουν την εξουσία των μονοπωλίων. Οι ίδιοι που, «τάχατες», καταδικάζουν τη Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιούν τη «θεωρία των δύο άκρων» για να ταυτίσουν τη δράση των φασιστών με τους εργάτες, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στη συγκυβέρνηση, την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Ο λαός πρέπει να δώσει απάντηση σε τέτοιες ενέργειες με την οργάνωσή του, τη συμπόρευσή του με τα εργατικά σωματεία και την Επιτροπή Αγώνα ώστε να αναπτυχτεί η Λαϊκή Συμμαχία που θα βάζει την προοπτική της κατάργησης της εξουσίας των μονοπωλίων που γεννά την εκμετάλλευση και ενισχύει το ρατσισμό και την ξενοφοβία. 

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013