Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ταξικών ναυτεργατικών σωματείων για τη συνάντηση ΠΝΟ - Μουσουρούλη

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και την συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εξέδωσαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.
Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Μετά τη συνάντηση της ΕΕ της ΠΝΟ με τον ΥΝΑ κ. Μουσουρούλη αφού διαπίστωσε τον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία, η πλειοψηφία της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα να κλιμακώσει την απεργία για 48 ώρες.
ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ τόνισαν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης της διαφωτιστικής-οργανωτικής, δουλειάς μέσα κι έξω από τα καράβια. Υπογράμμισαν ότι η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες δεν αφορά μόνον αυτούς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους φορείς, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες σε ενημέρωση, σε συντονισμό, σε κοινή δράση ενάντια στο σχέδιο νόμου "για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ" που διαλύει το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο, ξεπουλάει λιμενικές υποδομές και διαμερίσματα της χώρας διά μέσου του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίζοντάς την σε 4 διαμερίσματα: 1. Αττικό Λιμενικό Δίκτυο, 2. Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδας, 3. Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας, 4. Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου, συντρίβοντας τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Αόριστες αναφορές για την καταβολή των δεδουλευμένων και την ανανέωση των ΣΣΕ επιβεβαίωσαν και στον πλέον δύσπιστο ότι εφοπλιστές και υπουργείο συνεργάζονται σε βάρος των ναυτεργατών, των λαϊκών στρωμάτων με στρατηγικό στόχο τη ληστρική εκμετάλλευση.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση το Σάββατο και την Κυριακή 12 μμ στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγ. Διονύση».