Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΓΚΑ... ΜΠΙΣΤΗΣ!

Ακόμη και το γνωστό «φίλο» των εργαζομένων και των αγώνων τους, Άδωνι Γεωργιάδη, ξεπέρασε ο Μπίστης της ΔΗΜΑΡ στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα ΜΕΓΚΑ».

Το θέμα αυτή τη φορά ήταν ο αγώνας των αγροτών. Και τι δεν είπε ο κ. Μπίστης!
«Οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας δεν είναι αδικημένοι… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην πολιτική, θυμάμαι ότι η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και η Νίκαια, Γενάρη μήνα, έκλειναν γιατί το κόστος έπρεπε να μειωθεί για να μην ξεκληριστεί η αγροτιά… Πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις υπήρχε η πολιτική συμμαχία του ΚΚΕ, ο κ. Μπούτας και η ΝΔ, όταν τη βόλευε... Το ότι η ΚΑΠ θα άλλαζε ήταν γνωστό, ότι οι επιδοτήσεις θα μειωθούν το ξέραμε όλοι, αλλά κανείς δεν το έλεγε... Αν με όλα αυτά που βγαίνουν, θα έχει άδικο αν ξαναβγεί ο Πάγκαλος και πει μαζί τα φάγαμε» και άλλα παρόμοια σχόλια.
Κουβέντα για τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από το αυξημένο κόστος παραγωγής, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Δεν έτυχε να δει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Μπίστης τους αγρότες, που έχουν ξεκληριστεί ή όλους εκείνους που αναγκάζονται να δουλεύουν εποχιακά ως εργάτες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους; Δεν έχει δει πουθενά την πλημμύρα των εισαγωγών, με προϊόντα που μπορούμε να παράγουμε ως χώρα, επειδή αυτό συμφέρει την ΕΕ και τους εμποροβιομήχανους;
Ο κ. Μπίστης επανέλαβε όλα αυτά, που προπαγανδίζουν οι εχθροί της φτωχομεσαίας αγροτιάς με ένα και μοναδικό στόχο: Να συκοφαντήσουν τον τίμιο αγώνα τους για να μην ξεριζωθούν.
Όχι κύριε Μπίστη! Τις ρεμούλες να τις ψάξετε αλλού. Την κοροϊδία και τα ψέματα προς τους αγρότες να τα ψάξετε στα κόμματα από τα οποία έχετε περάσει. Αυτά τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ) χρόνια τώρα εξωράιζαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και το ίδιο κάνουν και σήμερα.
Το ΚΚΕ είχε πει από την αρχή όλη την αλήθεια στους αγρότες. Ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις είναι αντιπαραγωγικές, ότι είναι το «τυράκι στη φάκα» της αντιαγροτικής πολιτικής και του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ότι και αυτές ακόμη θα κοπούν.
Ο αγώνας των αγροτών είναι και δίκαιος και τίμιος, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τον συκοφαντήσουν. Γι' αυτό και πρέπει να στηριχθεί πολύμορφα από όλους τους εργαζόμενους.
ΥΓ Ματαίως επιχειρούσε ο Βαγγέλης Μπούτας από την ΠΑΣΥ να παρέμβει στην εκπομπή του «ΜΕΓΚΑ» για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

902.gr